Γερμανία: Η υπουργός Άμυνας διαψεύδει τις φήμες για ρήξη με την Άνγκελα Μέρκελ
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ διαβεβαίωσε ότι δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένη από το γεγονός αυτό, που δημιούργησε την εντύπωση πως η πρόκληση που της είχε απευθυνθεί ανακλήθηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, διέψευσε δημοσιεύματα κατά τα οποία οι σχέσεις της με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είναι ολοένα πιο κακές. Η Μέρκελ και η Κραμπ-Καρενμπάουερ ταξίδεψαν στις ΗΠΑ με χωριστές πτήσεις σχεδόν ταυτόχρονα πριν από μία εβδομάδα, γεγονός που ενέτεινε τη σεναριολογία περί ρήξης στη σχέση της επικεφαλής της κυβέρνησης «μεγάλου συνασπισμού» και της υπουργού της και διαδόχου της στην ηγεσία των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), θεωρούμενης ως πρότινος προστατευομένης της πρώτης.
«Σημειώστε το όλοι: Δεν υπάρχει καμιά ρήξη ανάμεσα στην Άγκελα Μέρκελ κι εμένα», τόνισε η Κραμπ-Καρενμπάουερ σε δηλώσεις της που δημοσιεύονται στο φύλλο της ταμπλόιντ Bild am Sonntag με σημερινή ημερομηνία εξωφύλλου. Χαρακτήρισε εξάλλου τον δημόσιο διάλογο για το ζήτημα αυτό προϊόν «απόλυτης σύγχυσης».
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε πως η Κραμπ-Καρενμπάουερ θα ταξίδευε μαζί με τη Μέρκελ και την υπόλοιπη αντιπροσωπεία. Το Airbus A340 της καγκελαρίου αρχικά θα προσγειωνόταν στη Νέα Υόρκη, όπου η Μέρκελ επρόκειτο να πάρει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, πριν κατευθυνθεί προς την Ουάσινγκτον, όπου η Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ.
«Αυτή ήταν η πρώτη μου επίσκεψη για να συναντηθώ με τον αμερικανό ομόλογό μου και ήταν σημαντικό για εμένα να εξασφαλίσω πως θα ήμουν τυπική στο ραντεβού», εξήγησε η Κραμπ-Καρενμπάουερ. «Το σχεδιαζόμενο κοινό ταξίδι όπως προτάθηκε από το υπουργείο Άμυνας δεν υλοποιήθηκε. Ευτυχώς, βρέθηκε εναλλακτική λύση, κι αυτό ήταν όλο», συμπλήρωσε.
Η Μπιλτ αμ Ζόνταγκ ανέφερε, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, πως αξιωματούχοι της καγκελαρίας ανέφεραν σε συναδέλφους τους στο υπουργείο Άμυνας πως η Κραμπ-Καρενμπάουερ καλά θα έκανε να μην συνταξιδέψει με την Μέρκελ αλλά να αναζητήσει άλλον τρόπο να πάει στις ΗΠΑ.
Η Κραμπ-Καρενμπάουερ διαβεβαίωσε ότι δεν αισθάνθηκε προσβεβλημένη από το γεγονός αυτό, που δημιούργησε την εντύπωση πως η πρόκληση που της είχε απευθυνθεί ανακλήθηκε.
Ένα δίλημμα χωρίς επιλογή: Ζωή με πόλεμο ή με το ίδιο θεοκρατικό και αυταρχικό καθεστώς;
«Όπου υπάρχουν Άγγελοι»: Η Γαύδος «άδειασε» από παιδιά και στο νησί παρέλασαν μαθητές από σχολεία της Αττικής
Το θαύμα του Μιγάδη: AI βίντεο με το Boeing που πετούσε πάνω από τις ταράτσες της Αθήνας αλλά δεν έπεσε ποτέ
Στα 12 του σταμάτησε να μιλά, να κινείται, αλλά όχι να σκέφτεται - «9 χρόνια παγιδευμένος στο σώμα μου»
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



