Βρετανία: Διαδηλωτές έβαψαν κόκκινο το υπουργείο Οικονομικών (vid)
Η κόκκινη μπογιά συμβολίζει «το αίμα που προκαλεί ο θάνατος του περιβάλλοντος»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σε μια ακραία πράξη προέβησαν διαδηλωτές κατά της κλιματικής αλλαγής την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στη Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο. Οι ακτιβιστές πήραν στην κατοχή τους ένα πυροσβεστικό όχημα και άρχισαν να καταβρέχουν με κόκκινη μπογιά την πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Υπουργείο Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ωστόσο, έχασαν τον έλεγχο της μάνικας με αποτέλεσμα να βάψουν περισσότερο το πεζοδρόμιο και λιγότερο το κτίριο. Πάνω στο όχημα μάλιστα είχαν αναρτήσει πανό, το οποίο έγραφε: «Σταματήστε να χρηματοδοτείτε τη θανάτωση του κλίματος».
Την διαμαρτυρία πραγματοποίησε η οργάνωση «Εξέγερση - Εξαφάνιση», η οποία κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών ότι ενδιαφέρεται μόνο για την ανάπτυξη αδιαφορώντας για το περιβάλλον. Σύμφωνα με το reuters, η κόκκινη μπογιά συμβολίζει «το αίμα που προκαλεί ο θάνατος του περιβάλλοντος».
Στο «κόκκινο» η αγωνία στην Κυψέλη: Τα ανοιχτά μέτωπα και ο κίνδυνος από την ακινητοποίηση του μετροπόντικα
Με προσωρινές άδειες όλα τα γήπεδα - Τα πρώτα λουκέτα μετά τον θάνατο του 16χρονου στη Θάσο
Έγκλημα ή δυστύχημα ο θάνατος του Βαλυράκη; Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τους κατηγορούμενους ψαράδες
Η Κρίστα Πάικ ανέκτησε τις αισθήσεις της λίγο πριν την αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




