Σφαγή στο Παρίσι: Είχε ασπαστεί το Ισλάμ ο δράστης
«Ο δράστης είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα», είπε ο εισαγγελέας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στα κεντρικά της αστυνομίας του Παρισιού είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και είχε ασπαστεί το Ισλάμ πριν από μια δεκαετία.
Αυτό ανακοίνωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η αντιτρομοκρατική μονάδα της εισαγγελίας της γαλλικής πρωτεύουσας που έχει αναλάβει τη σχετική έρευνα.
Ο 45χρονος βοηθός πληροφορικής επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε τρεις αστυνομικούς και μια διοικητική υπάλληλο μέσα στο κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, προτού τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι εντόπισε ενδείξεις "λανθάνουσας ριζοσπαστικοποίησης" του δράστη και ότι ο δράστης είχε ανταλλάξει 33 γραπτά μηνύματα με τη σύζυγό του πριν από τις επιθέσεις, όλες εκ των οποίων ήταν θρησκευτικού χαρακτήρα, είπε σήμερα ο εισαγγελέας.
Σύμφωνα με μια δικαστική πηγή, με γνώση της υπόθεσης, ο εισαγγελέας αντιτρομοκρατίας ανέλαβε την έρευνα μετά την κατάθεση προσώπων του περιβάλλοντός του δράστη, μεταξύ άλλων της συζύγου του και την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του.
«Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
«Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
«Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



