Brexit ώρα «μηδέν»-Στις 11 Δεκεμβρίου η ψηφοφορία στη Βουλή
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Ώρα «μηδέν» για το Brexit αναμένεται να είναι η 11η Δεκεμβρίου καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Κοινοτήτων η ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit. Όπως γράφει ο Guardian η Τερέζα Μέι ελπίζει να αλλάξει την άποψη των 89 βουλευτών των Tories που μέχρι στιγμής λένε ότι θα καταψηφίσουν την συμφωνία.
Ο Τζούλιαν Σμιθ, υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας, νωρίτερα έστειλε μια επιστολή στους βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος, όπου τους ενημερώνει ότι η ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί μετά μια πενθήμερη συζήτηση. Η επιστολή διέρρευσε το απόγευμα της Δευτέρας.
Εν τω μεταξύ, δεκάδες Συντηρητικοί έχουν τοποθετηθεί δημόσια και έχουν πει ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν την συμφωνία της Τερέζα Μέι. Παράλληλα, εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε ότι η πρωθυπουργός Μέι είναι αισιόδοξη για την έκβαση της ψηφοφορίας ενώ πρόσθεσε πως «είναι κατανοητός ο αριθμός των βουλευτών που υπάρχουν». Το χρονοδιάγραμμα επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου όπου η Τερέζα Μέι εξήγησε πως η συμφωνία για το Brexit θα προβληθεί τόσο στους βουλευτές όσο και στη χώρα. «Το υπουργικό συμβούλιο μίλησε για τη στρατηγική που θα αναπτύξουμε για να κερδίσουμε την ουσιαστική ψήφο» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
Πλέον, θεωρείται απίθανο η Τερέζα Μέι να προκαλέσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν σε μια τηλεοπτική συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία για το Brexit. Από την Downing Street λένε πως «υπάρχουν πολλές ιδέες ακόμα που δεν έχουν βγει στην επιφάνεια».
- «Βοήθεια, σκότωσαν τον πατέρα μου»: Σοκάρει το στυγερό έγκλημα με θύμα 50χρονο στον Άγιο Παντελεήμονα - Μεθυσμένος ο 74χρονος που πυροβόλησε
- Σήμερα η κηδεία της 50χρονης που έχασε τη ζωή της στο Μεσολόγγι - Πώς συνέβη το φρικτό δυστύχημα
- Σοκαριστικός τραυματισμός και στιγμές αγωνίας στο παιχνίδι της Βάαλβαϊκ με τον Άγιαξ - Έγινε χρήση απινιδωτή στον γκολκίπερ των γηπεδούχων
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Έγκλημα αν δεν το δεις πριν φύγει: Το Netflix ετοιμάζεται ν’ αποσύρει την πιο «εθιστική» ταινία του… (Vid)
- Με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο: Αυτός είναι ο πιο εκνευριστικός τύπος του ελληνικού Instagram (Pics)

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr