Κόντε: Παρούσα πρέπει να είναι η Ευρώπη στις εξελίξεις στη Λιβύη
«Συμφωνήσαμε σε αυτό», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την συνάντηση που είχε με Μακρόν και Μέρκελ🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε είχε το πρωί της Παρασκευής στις Βρυξέλλες κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία συζητήθηκε η κατάσταση στη Λιβύη.
«Συμφωνήσαμε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι παρούσα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την συνάντηση. Πρόσθεσε, δε, ότι «με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν είπαμε ότι η λύση, για την Λιβύη, πρέπει να είναι πολιτική».
«Η συνάντησή μας ήταν θετική και κάναμε κοινές εκτιμήσεις. Τώρα υπάρχουν και ξένοι παίκτες που παίζουν έναν ρόλο, από την στιγμή που βρίσκονται στο λιβυκό πεδίο με σαφή στρατιωτική στήριξη, με παροχή εφοδιασμού αλλά και στρατιώτες. Πρέπει να υπάρξει, μαζί τους, ανταλλαγή απόψεων. Αλλά εμείς συμφωνούμε απόλυτα στο ότι η σύγκρουση αυτή πρέπει να οδηγηθεί προς πολιτική λύση. Και θα το πράξουμε με μια, ενιαία φωνή», υπογράμμισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.
Ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε, τέλος, ότι «λογικά, σήμερα θα υπάρξει και μια κοινή δήλωση σε ό,τι αφορά την Λιβύη».
Γιατί είναι δύσκολη εξίσωση η μείωση του φόρου στα καύσιμα - «Αναπόφευκτες οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου»
Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό: Εκρήξεις εν μέσω νέου κύματος επιδρομών - Σοκαριστικά βίντεο
Κύμα προσλήψεων στο ΕΣΥ πριν τις εκλογές - Οι εξαγγελίες και οι διαγωνισμοί που «τρέχουν»
ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης των συνεργασιών διχάζει τα στελέχη - Αβεβαιότητα λόγω Τσίπρα
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



