MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στη Μαραθώνος: Αυτοκίνητο χτύπησε σε ΚΑΦΑΟ και αναποδογύρισε στη μέση του δρόμου!Προβλήματα με τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια - Έπεσε η τράπεζα θεμάτωνDentist Pass: Ποιοι γονείς μπορούν να κάνουν σήμερα την αίτηση για το voucherΕβδομάδα πληρωμών: Πότε καταβάλλονται επίδομα παιδιού, συντάξεις και άλλες παροχέςΤο χρονικό της ένοπλης επίθεσης στη Νεμέα - «Βαριές» κατηγορίες εις βάρος του δράστη
Πρωινή ενημέρωση: Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage |   Κόσμος   |   29.12.2019 23:32
Newsroom
Newsroom
Δηλώσεις από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης – Το χρονολόγιο του αντισημιτικού τρόμου

ΗΠΑ: Πράξη εγχώριας τρομοκρατίας η επίθεση με μαχαίρι στην κατοικία ραβίνου

επόμενο άρθροnext-article
Αστυνομικός της Νέας Υόρκης (AP Photo/Julius Constantine Motal)
Αστυνομικός της Νέας Υόρκης (AP Photo/Julius Constantine Motal)

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης δήλωσε πως η επίθεση με μαχαίρι από έναν άνδρα ο οποίος εισέβαλε σε γιορτή στην κατοικία ενός ραβίνου και τραυμάτισε πέντε ανθρώπους το βράδυ του Σαββάτου είναι μια πράξη εγχώριας τρομοκρατίας.

 

Επισκεπτόμενος το σημείο στην κομητεία Ρόκλαντ, περίπου 48 χλμ. βόρεια της πόλης της Νέας Υόρκης, ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο συναντήθηκε σήμερα Κυριακή με τα θύματα που συμμετείχαν στη γιορτή της Χανουκά* στην κατοικία του ραβίνου Χάιμ Ροτενμπεργκ.

«Πρόκειται για τρομοκρατία, είναι εγχώρια τρομοκρατία», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κουόμο. «Πρόκειται για ανθρώπους που έχουν την πρόθεση να προκαλέσουν μαζικό κακό, μαζική βία, να προκαλέσουν φόβο στη βάση της φυλής, του χρώματος, των θρησκευτικών πεποιθήσεων». Είπε πως θέλει η Νέα Υόρκη να γίνει η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα έχει έναν νόμο για την εγχώρια τρομοκρατία.

Οι Αρχές δήλωσαν πως ο ύποπτος ο 37χρονος Γκράφτον Τόμας από το Γκρίνγουντ Λέικ της Νέας Υόρκης, συνελήφθη στο Μανχάταν αφού διέφυγε με αυτοκίνητο από το σημείο της επίθεσης στη μικρή πόλη Μονσέι. Σε βάρος του έχουν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και κρατείται με την εγγύηση να έχει οριστεί στα πέντε εκατομμύρια δολάρια, ανέφερε ο Μάικλ Σπεχτ, επόπτης της πόλης Ραμέιπο, στο Twitter. Ο Τόμας θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον δικαστηρίου στις 3 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια φρικτή επίθεση. «Πρέπει όλοι να ενωθούμε για να πολεμήσουμε, να αντιμετωπίσουμε και να εξαλείψουμε την κακόβουλη μάστιγα του αντισημιτισμού», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

ΚΟΣΜΟΣ09.10.2019 22:44
Γερμανία: Νεοναζί και αντισημίτης ο δράστης των επιθέσεων στο Χάλε
Γερμανία: Νεοναζί και αντισημίτης ο δράστης των επιθέσεων στο Χάλε

Σύμφωνα με τον Γιόσι Γκέστετνερ, συνιδρυτή του Συμβουλίου Δημοσίων Υποθέσεων Ορθοδόξων Εβραίων, ο επιτιθέμενος είχε το πρόσωπο εν μέρει καλυμμένο με ένα φουλάρι όταν επιτέθηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι πέντε ανθρώπους, δύο από τους οποίους είναι σε κρίσιμη κατάσταση. «Ένα από τα παιδιά του ραβίνου έχει επίσης τραυματιστεί», δήλωσε ο Γκέστενερ στους δημοσιογράφους. Αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην κατοικία του ραβίνου είπε πως άρχισε να προσεύχεται για τη ζωή του όταν είδε τον επιτιθέμενο να βγάζει ένα μεγάλο μαχαίρι από μια θήκη. «Ήταν περίπου στο μέγεθος ενός σκουπόξυλου», είπε ο Άρον Κον στους New York Times.

Μεγαλώνει ο αντισημιτισμός

Περίπου το ένα τρίτο του πληθυσμού της κομητείας Ρόκλαντ είναι Εβραίοι, περιλαμβανομένου ενός μεγάλου θύλακα ορθόδοξων Εβραίων που ζουν σε απομονωμένες κοινότητες. Μια άλλη επίθεση είχε σημειωθεί στο Μονσέι τον Νοέμβριο όταν ένας άνδρας που περπατούσε προς μια συναγωγή μαχαιρώθηκε πολλές φορές, σύμφωνα με ΜΜΕ.

Πίτσμπουργκ, επίθεση
ΚΟΣΜΟΣ27.10.2018 22:27
«Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» φώναζε ο δράστης της επίθεσης
«Όλοι οι Εβραίοι πρέπει να πεθάνουν» φώναζε ο δράστης της επίθεσης

 

Η επίθεση στη γιορτή, την οποία παρακολουθούσαν δεκάδες άνθρωποι, ακολουθεί μια σειρά αντισημιτικών επιθέσεων στην πόλη της Νέας Υόρκης και στις γύρω περιοχές. Το αστυνομικό τμήμα της πόλης της Νέας Υόρκης ανέφερε την Παρασκευή πως εντείνει τις περιπολίες στις γειτονιές με μεγάλο εβραϊκό πληθυσμό. Το εν λόγω βίαιο περιστατικό στην κομητεία Ρόκλνατ είναι τουλάχιστον το δέκατο αντισημιτικό περιστατικό στην περιοχή της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσι την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με την εβραϊκή οργάνωση Anti-Defamation League. Τα περιστατικά περιλάμβαναν έναν 65χρονο ο οποίος φέρεται να χτυπήθηκε με γροθιές και κλωτσιές από έναν επιτιθέμενο που φώναζε αντισημιτικές προσβολές στο Μανχάταν τη Δευτέρα και επιθέσεις σε δύο άλλους άνδρες στο Μπρούκλιν την Τρίτη. Είχε προηγηθεί ο θάνατος έξι ανθρώπων στη διάρκεια περιστατικού με πυροβολισμούς σε εβραϊκό παντοπωλείο στο βόρειο Νιου Τζέρσι νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Νωρίτερα φέτος, ένας ένοπλος σκότωσε μια γυναίκα ραβίνο και τραυμάτισε τρεις ανθρώπους στη διάρκεια της λειτουργίας του Σαββάτου στο Σάμπαντ του Πόγουεϊ, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, την τελευταία ημέρα του εβραϊκού Πάσχα τον Απρίλιο. Έξι μήνες πριν ένας ένοπλος σκότωσε 11 πιστούς στη συναγωγή Τρι οφ Λάιφ του Πίτσμπουργκ στην πιο φονική αντισημιτική επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου καταδίκασε τις «πρόσφατες πράξεις αντισημιτισμού περιλαμβανομένης της άγριας επίθεσης στην κατοικία ενός ραβίνου στη Μονσέι», κατά την έναρξη της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

*Η εβραϊκή αργία της Χανουκά τιμά τη νίκη τον 2ο π.Χ. αιώνα του Ιούδα του Μακκαβαίου και των υποστηρικτών του σε μια εξέγερση εναντίον του στρατού της αυτοκρατορίας των Σελευκιδών.

επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • αντισημιτισμός
  • Νέα Υόρκη
  • επιθέσεις
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.05.2023 08:00
ΕΝΦΙΑ: Τέλος χρόνου για την πρώτη δόση - Πώς θα γίνει η διόρθωση λαθών στο Ε9
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 26.05.2023 06:30
ΕΦΚΑ: Ιατροφαρμακευτική κάλυψη για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες με χρέη
MENSHOUSE
Το «Μεγάλο Μήλο» ερημώνει: Έχετε αντιληφθεί τι συμβαίνει αυτή την περίοδο στην Νέα Υόρκη;
MENSHOUSE
Λιώνει στο στόμα, αλλά δεν ξέρουν να εκτιμούν: Το ελληνικό φαγητό – όνειρο που οι ξένοι απορούν πώς το τρώμε

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
26-05-2023 21:28
Πέθανε άνδρας στην Ιταλία που είχε μολυνθεί από τον μύκητα Candida Auris - Eίχε επισκεφτεί την Ελλάδα
02
29.05.2023 06:45
Ο θρίαμβος της εθνικιστικής πολιτικής του Ερντογάν και ο «αδύναμος» Κιλιτσντάρογλου - Ποια είναι η επόμενη μέρα για τις σχέσεις με την Ελλάδα
03
25.05.2023 20:20
Ολοκληρώθηκαν οι έρευνες για τη Μαντλίν ΜακΚαν: Τι ανακοίνωσε η πορτογαλική αστυνομία
04
29.05.2023 07:08
Δημοτικές εκλογές στην Ισπανία: Βαριά ήττα για τους Σοσιαλιστές του Σάντεθ – Κακός οιωνός ενόψει βουλευτικής κάλπης;
05
28.05.2023 23:48
Τρίτη δεκαετία παντοδυναμίας για τον Ερντογάν - Η πορεία προς τη νίκη και η πολωμένη τουρκική κοινωνία

POPULAR VIDEOS

Θρίλερ με διαφορετικά ποσοστά στην Τουρκία
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 18:56
Θρίλερ με διαφορετικά ποσοστά στην Τουρκία
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Κεντρικό... | 28.05.2023 19:50
Κεντρικό δελτίο 28/05/2023
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 28.05.2023 19:04
Εκλογές στην Τουρκία: Το OPEN μέσα στο… Σαράι του Ερντογάν
Εκλογές στην Τουρκία: Πληροφορίες OPEN – Τι λένε οι τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 27.05.2023 19:08
Εκλογές στην Τουρκία: Πληροφορίες OPEN – Τι λένε οι τελευταίες «μυστικές» δημοσκοπήσεις
Ερντογάν: Ο Κιλιτσντάρογλου θα νιώσει το Οθωμανικό χαστούκι στις κάλπες
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 27.05.2023 19:01
Ερντογάν: Ο Κιλιτσντάρογλου θα νιώσει το Οθωμανικό χαστούκι στις κάλπες