Η Βρετανία «ρίχνει» 1,2 δισ. σε υπερυπολογιστή για πιο ακριβείς προβλέψεις καιρού
Τη διαχείριση του νέου υπερυπολογιστή θα έχει η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η βρετανική κυβέρνηση θα επενδύσει 1,2 δισ. λίρες (1,6 δισεκατομμύριο δολάρια) σε αυτό που χαρακτηρίζει τον πιο δυνατό υπερυπολογιστή του κόσμου με λογισμικό που παρέχει πιο ακριβείς προβλέψεις για τον καιρό, αλλά και σχετικά με το κλίμα.
Τη διαχείριση του νέου υπερυπολογιστή θα έχει η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Βρετανίας. Θα βοηθήσει στην πιο ακριβή πρόβλεψη της εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων, στην επιλογή των πιο κατάλληλων τοποθεσιών για την προστασία από τις πλημμύρες, αλλά και για την πρόβλεψη αλλαγών στο κλίμα και σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο υπολογιστής θα μπορεί να παρέχει καλύτερη πρόβλεψη καιρού για τα αεροδρόμια ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν εγκυρότερα και καλύτερα τη ροή εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, εκτιμώντας τις επιπτώσεις των καιρικών φαινομένων. Επίσης, θα εξασφαλίζει την ανάλυση περισσότερων πληροφοριών με μεγαλύτερη ανάλυση για τον ενεργειακό τομέα, ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για τις διακοπές στην παραγωγή και την διάθεση ενέργειας και αποτελεσματική διαχείριση των πιθανών επιπτώσεων.
«Eurojourney: Πάμε Βιέννη;» - Akylas και Φωκάς Ευαγγελινός μιλούν για όλα! (ep.13)
Δικαστήριο ταυτοποίησε τον «Georgy Zhukov» - Τι σηματοδοτεί η απόφαση για τα τρολ του διαδικτύου
Ραγδαία στοιχηματική άνοδος για την Ελλάδα στη Eurovision 2026 - Στη 2η θέση σε ορισμένες εταιρείες
Θρίλερ στο κέντρο της Αθήνας: Δύο επιθέσεις με καραμπίνα σε ΕΦΚΑ Κεραμεικού και Εφετείο από 89χρονο ρακοσυλλέκτη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



