Πώς αντιμετωπίζει το Βατικανό τον κοροναϊό - Τι λέει ο Ελληνας πρέσβης
Η κανονικότητα και η αποφυγή του πανικού, σύμφωνα με τον κ. Πατακιά οφείλεται και στην προετοιμασία του Κράτους του Βατικανού🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την ώρα που το μυστήριο γύρω από την υγεία του Πάπα μεγαλώνει, στην έδρα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αντιμετωπίζουν την ραγδαία εξάπλωση του κορωναϊού στην Ιταλία με ψυχραιμία και σύνεση.Όπως αναφέρει μιλώντας στο «ethnos.gr», ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βατικανό, Νικόλαος Πατακιάς, σε αντίθεση με τον πανικό που επικράτησε στην Βόρεια Ιταλία, όπου εντοπίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα του θανατηφόρου ιού, τα πράγματα στο πνευματικό κέντρο του καθολικισμού κυλάνε ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί –μέχρι στιγμής τουλάχιστον- προβλήματα.
«Οι περισσότερες εκδηλώσεις», λέει ο κ. Πατακιάς «διεξάγονται κανονικά, όπως και οι επισκέψεις κορυφαίων στελεχών και προσωπικοτήτων και δεν υπάρχουν ακυρώσεις ενώ ηρεμία επικρατεί και σε σούπερ μάρκετ, όπου υπάρχει επάρκεια προϊόντων, εκτός από τις προστατευτικές μάσκες που έχουν εξαντληθεί». Επιπλέον, σύμφωνα με τον Έλληνα αξιωματούχο δεν έχει επηρεαστεί η επισκεψιμότητα των εκκλησιών, στις οποίες οι πιστοί συνεχίζουν να προσέρχονται για να παρακολουθήσουν την προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία.
Η κανονικότητα και η αποφυγή του πανικού, σύμφωνα με τον κ. Πατακιά οφείλεται και στην προετοιμασία του Κράτους του Βατικανού, το οποίο λόγω του πνευματικού μεγέθους αλλά και της ισχύος που διαθέτει, δεν ήθελε σε καμία περίπτωση να υπολείπεται των άλλων κρατών σε ετοιμότητα.
Τα τρία «στοιχήματα» της κυβέρνησης στη φετινή ΔΕΘ - Έρχονται μέτρα σε δόσεις
ΑΤ Μάνδρας: Το βαρύ ιστορικό του 31χρονου - Απόπειρα αυτοκτονίας, αεροβόλο και απειλές με μαχαίρι
Δείχνουν ομόφυλα ζευγάρια τα βιβλία του Δημοτικού; Η απάντηση του εκδοτικού οίκου στις αντιδράσεις
Δεύτερος ο Μίλτος Τεντόγλου στον τελικό του Diamond League στις Βρυξέλλες με 8.40μ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



