Διέσχισε «το Στόμα της Κόλασης» περπατώντας σε τεντωμένο σχοινί
Ο Νικ Βαλέντα αποκαλείται ως ο «βασιλιάς των υψηλών συρματόσχοινων»🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο διάσημος Αμερικανός σχοινοβάτης Νικ Βαλέντα, γνωστός ως ο «βασιλιάς των υψηλών συρματόσχοινων», περπάτησε σε τεντωμένο σχοινί πάνω από το ενεργό ηφαίστειο Μασάγια, στη Νικαράγουα, γνωστό ως το «Στόμα της Κόλασης».
Ο 41χρονος ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία, το άκρως παράτολμο εγχείρημά του, περπατώντας σε τεντωμένο σχοινί 548 μέτρα σε 31 λεπτά, πάνω από τον κρατήρα του ενεργού ηφαιστείου, φορώντας μία μάσκα για να προστατεύσει τον εαυτό του από τα τοξικά αέρια που αναδύονται από τη λάβα που βράζει από κάτω του.
Σύμφωνα με το Euronews, το ηφαίστειο Μασάγια, είναι περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Νικαράγουα, Μανάγκουα και είναι ένα από τα μόλις οκτώ ηφαίστεια στον κόσμο με ενεργή λίμνη λάβας.
Ο Νικ Βαλέντα αποκαλείται ως ο «βασιλιάς των υψηλών συρματόσχοινων» και είναι διάσημος για τους άθλους του, όπως το να διασχίσει το Γκραντ Κάνυον, τους Καταρράκτες του Νιαγάρα ή να διασχίσει την Times Square στη Νέα Υόρκη σε ύψος 25 ορόφων.
Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
«Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
«Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




