Κοροναϊός: Έκτακτα μέτρα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
Αγορές ομολόγων 120 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους – Τι αποφασίστηκε🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη ότι θα διενεργήσει επιπρόσθετες πράξεις πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (LTROs) στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας στο χρηματοοικονομικό σύστημα της Ευρωζώνης, ως μία πρώτη αντίδραση την κρίση της πανδημίας του κοροναϊού.
Ταυτόχρονα, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προσθέσει έναν «προσωρινό φάκελο» πρόσθετων καθαρών αγορών περιουσιακών στοιχείων ύψους 120 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους «διασφαλίζοντας μια ισχυρή συμβολή από τα προγράμματα αγορών του ιδιωτικού τομέα».
«Σε συνδυασμό με το υφιστάμενο πρόγραμμα για την αγορά στοιχείων ενεργητικού (asset purchase programme – APP), αυτό θα στηρίξει τις ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες για την πραγματική οικονομία σε περιόδους αυξημένης αβεβαιότητας», όπως τονίστηκε.
Δραματικές ώρες στη Λακωνία: Γυναίκα ανεβαίνει σε ταράτσα για να δώσει φαγητό στην εγκλωβισμένη μητέρα της
Κακοκαιρία Byron: Τι θα γίνει με τον μισθό όσων δεν μπόρεσαν να πάνε στη δουλειά τους
Πανικός στη αεροσκάφος: Φωτιά σε διάδρομο απογείωσης γέμισε με καπνούς Airbus A320 με 180 επιβαίνοντες
Mega deal στα σκαριά στον τομέα της ψυχαγωγίας: Η Netflix κοντά στην αγορά της Warner Bros!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



