Κορονοϊός - Ιταλία: Η κυβέρνηση κόβει τις διασυνδέσεις με τη Σικελία
Την ίδια ώρα, στη γειτονική χώρα γίνεται πειραματική χρήση ενός φαρμάκου για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει τις ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συνδέσεις της Σικελίας με την υπόλοιπη χώρα, όπως έχει ήδη συμβεί με το νησί της Σαρδηνίας. Ο στόχος του μέτρου παραμένει ο μεγαλύτερος δυνατός περιορισμός της διάδοσης του κορονοϊού. Επιτρέπεται μόνον η μεταφορά εμπορευμάτων και η μετακίνηση κατοίκων που έχουν αποδεδειγμένες επείγουσες ανάγκες.
Την ίδια ώρα, πέντε χωριά της Καμπανίας (στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης) ετέθησαν σε αυστηρότερη απομόνωση απ΄όλη την υπόλοιπη χώρα. Αιτία, τα δεκαέξι κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν στην περιοχή, εξαιτίας συνάθροισης ατόμων που παρακολούθησαν τελετή με συνολικά τριάντα συμμετέχοντες.
Παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία εκδηλώνεται στην Ιταλία, σε ό,τι αφορά την πειραματική χρήση ενός φαρμάκου που συνήθως χορηγείται για την ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλά τις ημέρες αυτές υπάρχουν ενδείξεις ότι βελτιώνει την κατάσταση ασθενών με σοβαρή μορφή πνευμονίας, λόγω covid 19. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero, στην Νάπολη βελτιώθηκε η κατάσταση πέντε ασθενών σε σύνολο δέκα, και οκτώ σε σύνολο έντεκα στην κεντρική περιφέρεια Μάρκε.
Στην πόλη Λενιάνο, δε, της περιφέρειας της Λομβαρδίας, οι γιατροί δήλωσαν στην δημόσια τηλεόραση Rai ότι δεκατέσσερις ασθενείς, σε πειραματική χορήγηση με 16 άτομα, τα συμπτώματα της πνευμονίας είναι πιο περιορισμένα. «Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα μας κάνουν συγκρατημένα αισιόδοξους και για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει μια ευρύτερη πειραματικά φάση σε όλη την χώρα», δηλώνουν γιατροί του ινστιτούτου επιστημονικής έρευνας Πασκάλε της Νάπολης.
Διαβάστε ακόμη
Κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα - Νέα μέτρα από την κυβέρνηση
Σε καραντίνα τα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά
Τουρκικός Ιατρικός Σύλλογος: Πολλά τα κρούσματα κορονοϊού, δεν ανακοινώνονται
«Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



