Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί – 7.402 τα κρούσματα κορονοϊού
Περίπου 2.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν μέσα σε μία ημέρα🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί στην Τουρκία, ενώ περίπου 2.000 νέα κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν και πάλι μέσα σε μία ημέρα.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, που ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά, στους 108 έφτασαν οι νεκροί και στις 7.402 τα κρούσματα του κορονοϊού.
Με ανακοίνωσή του στο twitter, o Τούρκος υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν άλλα 16 άτομα και από τα 7.641 τεστ που πραγματοποιήθηκαν τα 1.704 βγήκαν θετικά.
Την Παρασκευή, επτά νέα μέτρα κατά του κορονοϊού στην Τουρκία ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ερντογάν, μετά την αύξηση ρεκόρ των κρουσμάτων τα τελευταία δύο 24ωρα στη χώρα.
Τα μέτρα θα εφαρμοστούν -σχολαστικά- μόνο στις 30 μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας, διευκρίνισε, όπως η Κωνσταντινούπολη, η Άγκυρα και η Σμύρνη, ενώ συνέστησε στους πολίτες τους «εθελοντική καραντίνα» στα σπίτια τους και να μην βγαίνουν έξω, αν δεν υπάρχει λόγος, καθώς και να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας σε σπίτια και καταστήματα.
Η διάρκεια των μέτρων θα εξαρτηθεί από τον βαθμό εφαρμογής τους από τους πολίτες, είπε ο Τούρκος πρόεδρος, συστήνοντας πάντως «υπομονή».
Λίβανος: «Προοίμιο χερσαίας εισβολής» η ανατίναξη γέφυρας στα νότια της χώρας - Τι λέει το Ισραήλ
Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Επόμενοι στόχοι οι σταθμοί ηλεκτρικής ενέργειας; Οι απειλές Τραμπ και Ιράν
Συνελήφθησαν δυο νεαροί για τη δολοφονία του γνωστού τραγουδιστή στην Καρδίτσα - Η διαφωνία και η μοιραία μαχαιριά
Ένοχος για απάτη με τεχνητή νοημοσύνη: Πώς «έκλεψε» εκατομμύρια από τη μουσική βιομηχανία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




