• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Καρυστιανού: Με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει πίσω; «Δεν θέλω ου!» (Ep15)Ιράν: «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο» - Άνοιξε ξανά ο εναέριος χώρος τουΣήμερα η υποδοχή της φρεγάτας Belharra «Κίμων» - «Σύμβολο μιας νέας εποχής για το Πολεμικό Ναυτικό»
δημοφιλές τώρα: Δευτέρα το ραντεβού των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   26.02.2019 14:45
Γεράσιμος Λιβιτσάνος
Γεράσιμος Λιβιτσάνος

Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά θα τη βρω την ευθεία τελικά...

Πολλά είναι τα µυστήρια της πολιτικής ζωής του τόπου

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Ο Παύλος Γερουλάνος είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)
Ο Παύλος Γερουλάνος είναι υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI)

Ενα από αυτά είναι το να εντοπίσει κανείς το πολιτικό στίγµα του Παύλου Γερουλάνου. Του υποψήφιου δηµάρχου Αθηναίων, που ακόµη και σήµερα επιµένει πως δεν είναι ο εκλεκτός του ΚΙΝΑΛ (παρότι τον στηρίζει µε τον πιο επίσηµο τρόπο το ΚΙΝΑΛ). Είναι, λέει, µια ανεξάρτητη υποψηφιότητα.

Αν ήταν όµως µόνο το υπαρξιακό του θέµα, θα µπορούσε κανείς να το προσπεράσει. Στο κάτω κάτω ο καθένας µπορεί να αυτοπροσδιορίζεται όπως νοµίζει. Οµως η σύγχυση, από ό,τι φαίνεται, είναι γενική. Αφορά µάλιστα κυρίως τα ζητήµατα του ∆ήµου της Αθήνας.

Ενώ ξεδιπλώνεται η πολιτική εκστρατεία όλων των υποψηφίων, οι «ατζέντες» διαφαίνονται ξεκάθαρα. Ο Κ. Μπακογιάννης µε τους εκσυγχρονισµούς του, τα επενδυτικά και φυσικά µε αιχµή τα θέµατα της δηµόσιας τάξης. Ο Ν. Ηλιόπουλος µε την κοινωνική οικονοµία και τα εργασιακά του. Ε, ο Παύλος Γερουλάνος προσπαθεί να βρει θέση κάπου ενδιάµεσα.

Εκεί κάπου αρχίζουν τα περίεργα. Μας λέει πως το µεγαλύτερο πρόβληµα των κατοίκων της πρωτεύουσας είναι η ανασφάλεια που αισθάνονται στους δρόµους της, κλείνοντας σαφώς το µάτι στη λογική της αστυνόµευσης. Πετάει πού και πού και ένα «άβατο των Εξαρχείων», προφανώς δανεικό από τη Ν∆. Συναντιέται µε τους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων και τους λέει ότι θα κάνει την Αθήνα πιο ελκυστική για τουρίστες και επενδύσεις.

Αφού τα κάνει όλα αυτά όµως, µετά δηλώνει πως νιώθει πιο κοντά ιδεολογικά στον... Νάσο Ηλιόπουλο. Αν θυµάµαι καλά µάλιστα, άκουσε και έντονη κριτική επ’ αυτού από στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Επίσης προσθέτει στο προφίλ του και ολίγον ακτιβισµό δηλώνοντας πως ο δήµαρχος της Αθήνας πρέπει «να είναι ακτιβιστής» και δίπλα στους δηµότες στις προσπάθειές τους. Γενικώς η µέχρι τώρα προεκλογική κινητοποίηση του Παύλου Γερουλάνου θυµίζει τον στίχο του τραγουδιού εκείνου που έλεγε ο ∆ηµήτρης Μπάσης: «Λίγο αριστερά, λίγο δεξιά, θα τη βρω την ευθεία τελικά». Το ερώτηµα είναι αν θα τη βρει στον πρώτο γύρο ή θα την ψάξει στον δεύτερο.

Πάντως, για να µην µπερδευτούµε εντελώς, να σας θυµίσω ότι είχε συναντηθεί και µε τον νυν δήµαρχο της Αθήνας, Γιώργο Καµίνη. Εκεί συµφώνησαν πως πρέπει «να διασφαλίσουµε, επιτέλους, τη συνέχεια σε ένα µεγάλο έργο που έχει συντελεστεί στην πόλη της Αθήνας».

Διαβάστε ακόμη

Η ικανοποίηση στο Μαξίμου από την δραστηριότητα της Καρυστιανού, οι γαλάζιοι και οι κόκκινοι αγροτοσυνδικαλιστές και το εντυπωσιακό σόου με την άφιξη του «Κίμωνα»

Πώς διαβάζει τις εξελίξεις στη γεωπολιτική σκακιέρα η κυβέρνηση και οι συναντήσεις που δρομολογούνται

Τι θα κάνει ο Τραμπ με το Ιράν; Ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα

Η νέα κρίση και ο ορατός κίνδυνος λουκέτων σε πρακτορεία της ΕΛΤΑ Courier σε όλη την Ελλάδα

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Παύλος Γερουλάνος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr