• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Τι δείχνουν μετά τη ΔΕΘ οι δημοσκοπήσεις: Ποιο κοινό ζορίζονται να προσεγγίσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευσηΤραγικό τέλος για τον 78χρονο τουρίστα που αγνοούνταν στην Κρήτη - Βρέθηκε νεκρός 200 μέτρα από την ακτήΆρον άρον μαζεύει ο Μπελέρης τα κολακευτικά σχόλια για Κασιδιάρη - «Ανακαλώ, ήταν άστοχη η αποστροφή μου»Τι αποκάλυψε ο διασώστης του ΕΚΑΒ στο OPEN για Μαζωνάκη: «Ο απινιδωτής των γιατρών δεν λειτουργούσε»
δημοφιλές τώρα: Η AI εξελίσσεται ανεξέλεγκτα: Το Gemini κατάφερε να μαντέψει κωδικούς ασφαλείας και πραγματοποίησε...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   07.06.2019 13:56
Έθνος Γνώμη
Έθνος Γνώμη-

Κοµισιόν και εκλογές

Μας δάνεισαν, πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα τα πάρουν πίσω

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

Ευρωπαϊκή Ένωση/(AP Photo/Matt Dunham)
Ευρωπαϊκή Ένωση/(AP Photo/Matt Dunham)
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η τρόικα, που έγινε κάποια στιγµή κουαρτέτο και απέκτησε το όνοµα «θεσµοί», ως προς τη χώρα µας κάνει µια συγκεκριµένη δουλειά: την παρακολουθεί για να µη χάσει τα λεφτά της. Μας δάνεισαν, πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα τα πάρουν πίσω. Νοιάζονται να τηρηθούν οι υπογραφές και τα υπεσχηµένα.

Ωστόσο, σε έναν µήνα έχουµε εκλογές. Αυτό τουλάχιστον παραµένει δικαίωµά µας αναφαίρετο. Οι οδηγίες, οι ενστάσεις και οι ανησυχίες που προέρχονται είτε από «εκτιµήσεις» είτε από εκθέσεις είναι καλό να µην το παρατραβάνε, καθώς όλα αυτά που εκφράζουν θα µπορούσαν να έχουν εκφραστεί ελεύθερα και πριν από έναν µήνα ή και σαράντα µέρες αργότερα. Αλλιώς γίνονται ευθέως µέρος του προεκλογικού αγώνα, καθορίζουν την ατζέντα του.

Εκλογές έρχονται και έπειτα από αυτές πάλι θα είµαστε µια δυτική χώρα. Με προβλήµατα εξωτερικών απειλών, που θα τα βγάζουµε πέρα δύσκολα κ.λπ. Και στις εκλογές ο πολιτικός ορίζοντας είναι εξαιρετικά ευαίσθητος. Είναι σώφρον και γλιτώνει από πολλούς µπελάδες, αν η Κοµισιόν, που εκπροσωπεί όλους τους θεσµούς, αντιληφθεί το timing αυτών των διαπιστώσεων, αν αντιληφθεί ότι µόνο χάνει και καθόλου δεν κερδίζει η χώρα από την άµεση εµπλοκή των θεσµών στην προεκλογική εκστρατεία.

Οι εφορευτικές επιτροπές που θα συσταθούν είναι η ανώτατη διαχειριστική αρχή του κράτους µας έως τις εκλογές. Δεν µπορεί να είναι ή έστω να θεωρηθεί ότι είναι διορισµένες από τις Βρυξέλλες.

Διαβάστε ακόμη

Τι δείχνουν μετά τη ΔΕΘ οι δημοσκοπήσεις: Ποιο κοινό ζορίζονται να προσεγγίσουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Τι αποκάλυψε ο διασώστης του ΕΚΑΒ στο OPEN για Μαζωνάκη: «Ο απινιδωτής των γιατρών δεν λειτουργούσε»

Βίντεο ντοκουμέντο: Πώς δρούσε η σπείρα Γεωργιανών διαρρηκτών - Το κόλπο με την κόλλα και πως έλεγχαν ποιοι έλειπαν από τα σπίτια

Επιστήμονες υπολόγισαν πότε θα ξεμείνει η Γη από οξυγόνο... και είναι νωρίτερα απ’ όσο πιστεύαμε

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κομισιόν
  • εκλογές 2019
  • μνημόνια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>