• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Το πρώτο κύμα των εξοδούχων: Πάνω από 90.000 επιβάτες στα πλοία το τριήμερο - Στο «κόκκινο» λιμάνια και εθνικές οδοίΗ εκλογή της Δούρου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, η απόσυρση του Πολάκη και το μαζικό κύμα φυγήςΗ Σάκκαρη νίκησε την Παρκς και βλέπει τελικό στο Athens Open - Δίπλα της η οικογένεια ΜητσοτάκηΗ υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει
δημοφιλές τώρα: Ελεεινός καβγατζής, βίαιος, επικίνδυνος εγκληματίας, αλλά έμεινε στην Ιστορία ως σπουδαίος...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   10.07.2019 14:25
Βούλα Κεχαγιά
Βούλα Κεχαγιά

Πολιτικό Ρεπορτάζ

Η «κατάρα» του Βενιζέλου

Το ΚΙΝΑΛ δεν µπορεί να γίνει ένα ΚΚΕ του Κέντρου, ούτε ο στόχος του πρέπει να είναι αποκλειστικά η επιβίωσή του

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Γεννηματά - Καμίνης - Βενιζέλος/Eurokinissi
Γεννηματά - Καμίνης - Βενιζέλος/Eurokinissi
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος το είχε πει εγκαίρως: Το ΚΙΝΑΛ δεν µπορεί να γίνει ένα ΚΚΕ του Κέντρου, ούτε ο στόχος του πρέπει να είναι αποκλειστικά η επιβίωσή του. Το επανέλαβε και στην πρώτη δηµόσια εµφάνισή του µετά την αποµάκρυνσή του από τη Χαριλάου Τρικούπη. Τότε όµως ελάχιστοι έδωσαν σηµασία στην ουσία µιας τέτοιας προειδοποίησης, αποδίδοντας στην πικρία του και στον θυµό του τις βολές κατά της ηγεσίας.

Εχει γίνει λοιπόν το ΚΙΝΑΛ ένα κεντρώο ΚΚΕ; ∆ηλαδή ένα µικροµεσαίο κόµµα που έχει µεν άποψη και γραµµή, αλλά δεν καθορίζει τις εξελίξεις, ούτε µπορεί να έχει κάποιον καίριο ρόλο σε αυτές; Η απάντηση που δίνουν οι αναλυτές είναι πως το ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει να βρεθεί σε µια τέτοια κατάσταση.

Οχι γιατί διαγράφει ανενεργά στελέχη του µε ταχύτητες Περισσού, ούτε γιατί αποκαθηλώνει πρώην αρχηγούς του το πρωινό ενός Σαββάτου µέσα στο κατακαλόκαιρο. Ούτε επίσης γιατί χαρακτηρίζει ως τυχοδιώκτες και γυρολόγους όλους όσοι φεύγουν από τους κόλπους του, χωρίς να προβληµατιστεί ποτέ γιατί αποχωρούν.

Ούτε καν γιατί αντιµετωπίζει ως «εχθρούς» δηµοσιογράφους που δεν είναι αρεστοί στον πυρήνα της ηγεσίας, αντιδρώντας µε δυσανεξία στην κριτική. Πιθανότατα το ΚΙΝΑΛ τείνει να εξελιχθεί σε ένα «ΚΚΕ του Κέντρου» για λόγους που δεν σχετίζονται ούτε µε το εκλογικό ποσοστό του, σταθερά µονοψήφιο µε διακυµάνσεις από το 2014 και έπειτα. Ασχέτως του ότι ένα παραδοσιακό στέλεχός του -που τώρα βρίσκεται σε απόσταση- είχε αρθρογραφήσει πριν από χρόνια για το ΠΑΣΟΚ διαπιστώνοντας πως «το µέγεθος µετράει».

Το ΚΙΝΑΛ µετά το εκλογικό αποτέλεσµα της 7ης Ιουλίου έχει µείνει χωρίς ρόλο. Η Νέα ∆ηµοκρατία κατακτώντας την αυτοδυναµία δεν χρειάστηκε τη συµβολή του στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπώντας τετραπλάσια ποσοστά από εκείνο αναδεικνύεται ως ο κεντρικός πόλος της Κεντροαριστεράς και εκ των πραγµάτων ο πολιτικός χώρος που θα «κυνηγάει» την κυβέρνηση στη Βουλή από τα έδρανα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης. Ο κοινοβουλευτικός ΣΥΡΙΖΑ όµως του 2012 είναι παρελθόν. Περνώντας από τις δαγκάνες της εξουσίας έχει ωριµάσει και είναι αµφίβολο εάν θα αφήσει χώρο στα υπόλοιπα κόµµατα για δυναµική παρουσία ακόµη και από τη θέση της «υπεύθυνης αντιπολίτευσης». Οι συνθήκες επιβάλλουν αναθεωρήσεις.

Διαβάστε ακόμη

Όταν τα όπλα «σιωπούν» μόνο στα χαρτιά: Το διεθνές διπλωματικό θρίλερ πίσω από τις εκεχειρίες-φάντασμα

Αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο καύσωνα: Σε ποιες πόλεις θα «χτυπήσουν» τα 40αρια - Πότε και πού θα δροσίσει

Η υπόθεση που δίχασε την Ιταλία: Ηλικιωμένος χρυσοχόος παίρνει στο κυνήγι ληστές, τους πυροβολεί και τους σκοτώνει

Απίστευτο βίντεο: Σκύλος ενεργοποιεί φρυγανιέρα και καίει σπίτι - Νεκρά τρία κατοικίδια

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • ΚΙΝΑΛ
  • Ευάγγελος Βενιζέλος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr