• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πρέπει οπωσδήποτε να χάσουν, είναι εχθροί μου» - Νέα αποκαλυπτικά μηνύματα στη δικογραφία για τα στημένα στο μπάσκετΈκρηξη στον Κολωνό: Παγίδα θανάτου ή ήθελαν να ξεφορτωθούν το φορτίο - Το οργανωμένο έγκλημα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛΑΣΡαγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Pizza Fan: Βρέθηκε μυστική κρύπτη με 1,1 εκατ. στη βίλα του ιδιοκτήτη - 21 συλλήψεις μέχρι στιγμήςΔημοσκόπηση Metron Analysis: Κάτω από το 25% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση
δημοφιλές τώρα: Αμερικανική έρευνα σε μη εισηγμένη ελληνική τράπεζα: Τι είναι η διοικητική κλήτευση που...
Homepage ┋   Απόψεις   ┋   21.07.2019 13:01
Γιώργος Καπόπουλος
Γιώργος Καπόπουλος

Η σύνθεση της Κομισιόν, το επόμενο ευρωπαϊκό ψυχόδραμα

Αν µη τι άλλο, Μέρκελ και Μακρόν επιβεβαίωσαν τον Μαρξ που στη «18η Μπριµέρ» αποφαίνεται ότι όταν η Ιστορία επαναλαµβάνεται είναι φάρσα

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Οι Γερµανοί Σοσιαλδηµοκράτες που κάθονται στο ίδιο τραπέζι µε τη Λάιεν στο Βερολίνο δεν µπορούν να συγκατοικήσουν µαζί της στις Βρυξέλλες. Ετσι, την Τρίτη 16/7, στην Ολοµέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, παρ’ ολίγον να τιναχθεί στον αέρα η συµβιβαστική φόρµουλα για τη σύνθεση της νέας ηγεσίας των ευρωπαϊκών θεσµών που διαµόρφωσαν κατά κύριο λόγο οι Μέρκελ-Μακρόν και υιοθέτησε η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στις 2/7.

Το µήνυµα από το Στρασβούργο είναι µια απότοµη προσγείωση στην πραγµατικότητα: Ακόµη κι αν υπήρχε περίπτωση για ουσιαστική επανεκκίνηση της γαλλογερµανικής συνεργασίας για το µέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ο κατακερµατισµός των χωρών-µελών αλλά και των πολιτικών δυνάµεων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο υποθηκεύει εξ ορισµού την όποια σταθερότητα και πολύ περισσότερο κάθε προσπάθεια για εµβάθυνση της ευρωπαϊκής συνοχής.

Τούτων λεχθέντων, η Λάιεν εξελέγη τελικά πρόεδρος της Κοµισιόν για την επόµενη πενταετία µε πλειοψηφία εννέα ψήφων, µια οριακή επικύρωση που δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τις ψήφους του PiS από την Πολωνία, του Fidesz από την Ουγγαρία και του Κινήµατος των Πέντε Αστέρων από την Ιταλία.

Έτσι, εµµέσως πλην σαφώς προσδιορίζεται το επόµενο ευρωπαϊκό ψυχόδραµα, η διαδικασία έγκρισης της σύνθεσης της νέας Κοµισιόν, µε επίκεντρο τους επιτρόπους που θα επιλέξει η Λάιεν σε συνεργασία µε τις κυβερνήσεις στη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη και τη Ρώµη.

Αν η επιλογή της Λαγκάρντ ως επικεφαλής της ΕΚΤ σχολιάστηκε ως συνέχεια της γραµµής πλεύσης που χάραξε ο Ντράγκι, κανείς δεν διακινδύνευσε να πει το ίδιο για την πρώην υπουργό Αµυνας της Γερµανίας.

Αν µη τι άλλο, Μέρκελ και Μακρόν επιβεβαίωσαν τον Μαρξ που στη «18η Μπριµέρ» αποφαίνεται ότι όταν η Ιστορία επαναλαµβάνεται είναι φάρσα.

Η µυστική ψηφοφορία στο Στρασβούργο δεν αρκεί για να σώσει τα προσχήµατα και να συσκοτίσει την αντίφαση ανάµεσα στη διακήρυξη ευρωπαϊκής πολιτικής ορθότητας από τη Λάιεν και στη σύνθεση της ισχνής πλειοψηφίας που επικύρωσε την υποψηφιότητά της λίγες ώρες αργότερα.

Διαβάστε ακόμη

«Πρέπει οπωσδήποτε να χάσουν, είναι εχθροί μου» - Νέα αποκαλυπτικά μηνύματα στη δικογραφία για τα στημένα στο μπάσκετ

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Pizza Fan: Βρέθηκε μυστική κρύπτη με 1,1 εκατ. στη βίλα του ιδιοκτήτη - 21 συλλήψεις μέχρι στιγμής

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Κάτω από το 25% η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου - Ντέρμπι για τη δεύτερη θέση

Ανεξέλεγκτοι πράκτορες AI αποκτούν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Κομισιόν
  • Ευρωπαϊκή Ένωση
  • Ευρώπη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>