Δημήτρης Γιαννακόπουλος
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά τη συνάντηση με τον Κώστα Μπακογιάννη (Intime)

Γιαννακόπουλος: «Την απόφαση για το γήπεδο θα την πάρει ο κόσμος του Παναθηναϊκού»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη τόνισε πως τον πρώτο λόγο έχουν οι φίλοι της ομάδας και πως η ΚΑΕ θα ακολουθήσει ό,τι αποφασιστεί στη Γενική Συνέλευση, πρόσθεσε όμως ότι οι όροι της συμφωνίας είναι χειρότεροι από εκείνους που τον εξώθησαν σε αποχώρηση

Επί τάπητος τέθηκε το ζήτημα της κατασκευής γηπέδου μπάσκετ του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Οι δυο άνδρες συζήτησαν επί περίπου δύο ώρες αναλύοντας όλες τις πτυχές ενός πρότζεκτ που ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης. Μετά το τέλος της συνάντησης ο Γιαννακόπουλος τόνισε ότι εφόσον ο κόσμος του Παναθηναϊκού, μέσω της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη, ψηφίσει υπέρ του γηπεδικού πρότζεκτ, τότε η ΚΑΕ θα ακολουθήσει υπό την προϋπόθεση βεβαίως ότι ο ίδιος θα είναι ο ιδιοκτήτης καθώς βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης αγοραστή.

Εξέφρασε πάντως την άποψη ότι οι όροι της παρούσας συμφωνίας είναι χειρότεροι από εκείνους που τον εξώθησαν (μαζί με άλλους λόγους) σε αποχώρηση από τα κοινά του Ερασιτέχνη ΠΑΟ. Χαμηλούς τόνους κράτησε και η πλευρά της δημοτικής αρχής σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κρατάμε την εκπεφρασμένη δέσμευση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας για το γήπεδο του μπάσκετ και τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει το παρών στην πρώτη συνεδρίαση της στις αρχές Ιανουαρίου»...

Γιαννακόπουλος: «Απόφαση ζωής»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δήλωσε: «Είναι γνωστό από τον περασμένο Ιούνιο ότι ένας από τους πιο γνωστούς λόγους της αποχώρησης μου από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό ήταν η εξέλιξη στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης. Όπως επίσης και ότι ο κύκλος μου στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός έχει κλείσει. Εύλογα θα με ρωτήσετε: Τι δουλειά έχεις εδώ; Γιατί ήρθες; Ήρθα πρωτίστως για να δω τι έχει αλλάξει στη συμφωνία που είχα κάνει με τον πρώην πρωθυπουργό και με τον νυν πρωθυπουργό, με τον δήμαρχο και με όλους τους φορείς γύρω από το θέμα του Βοτανικού. Ηρθα γιατί με ενδιαφέρει το καλό του Παναθηναϊκού και των Παναθηναϊκών τμημάτων.

Ήρθα για να ακούσω και την πρόταση για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ώστε να είναι μπει η ΚΑΕ σε όλο αυτό το πρότζεκτ που πάει να γίνει. Ανάλογα με τους όρους αυτής της συμφωνίας ο Παναθηναϊκός ή θα μεγαλουργήσει και θα επανέλθει στα πρωταθλήματα ή θα είναι ταφόπλακα ή θα είναι κάτι που θα υποθηκεύει το μέλλον του Παναθηναϊκού για πάντα. Είναι μια απόφαση ζωής για τον Παναθηναϊκό ο Βοτανικός και για τα τμήματα του και τη βιωσιμότητα του.

Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανένα από τα πρόσωπα που διοικούν τον Παναθηναϊκό ή που εμπλέκονται στον Παναθηναϊκό, ούτε πρέπει, ούτε μπορούν να πάρουν τόσο σημαντικές αποφάσεις. Ο ένας έχει κατ' επανάληψη διασύρει το όνομα του Παναθηναϊκού και την ιστορία του εντός και εκτός γηπέδων και έχει αποδείξει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το οικονομικό συμφέρον του αλλά και η εξυπηρέτηση τρίτων. Ο άλλος δεν έχει την εμπειρία και το ειδικό βάρος να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις. Και σίγουρα δεν θα μπορούσα να ήμουν εγώ. Ειδικά όταν είμαι υπό ένα καθεστώς αποχώρησης και εύρεσης αγοραστή.

«Εχουν αλλάξει οι όροι και είναι χειρότεροι»

Οι μοναδικοί που θα μπορούσαν και θα έπρεπε να πάρουν αυτή την απόφαση είναι ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Αυτοί, οι οποίοι αποδεδειγμένα αγαπάνε το σύλλογο. Αυτοί οι οποίοι πηγαίνουν και πληρώνουν τη συνδρομή τους. Αυτοί που ενδιαφέρονται για τα κοινά. Άρα για εμένα την απόφαση για το σύνολο του πρότζεκτ Βοτανικός, θα πρέπει να πάει απαραιτήτως στη συνέλευση των μελών και αυτοί να είναι οι άνθρωποι που θα αποφασίσουν για το καλό.

Σας ενημερώνω ότι έχουν αλλάξει πάρα μα πάρα πολύ οι όροι και είναι χειρότεροι και από τους όρους που με ανάγκασαν να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, διότι δεν ήθελα να είμαι ο άνθρωπος που θα υπογράψει την ταφόπλακα του Παναθηναϊκού. Πρέπει αυτή την απόφαση να την πάρει ο ενεργός κόσμος, δηλαδή αυτός που πηγαίνει και πληρώνει τη συνδρομή του στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να πάρουν τέτοια απόφαση. Ούτε εγώ, ούτε ο κ. Αλαφούζος ούτε ο κ. Μαλακατές».

«Ακουσα ευχολόγια»

Για το γήπεδο μπάσκετ πρόσθεσε: «Άκουσα ευχολόγια, άκουσα για ένα MoU, που στο μυαλό το δικό μου φαίνονται ψευδείς πόθοι. Επειδή όμως θέλω να κοιτάω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να λέω ότι εξάντλησα κάθε πιθανότητα και κάθε δυνατότητα, ώστε ένα τόσο μεγάλο έργο για τον Παναθηναϊκό να μπορέσει να προχωρήσει. Παρόλο που θεωρώ ότι δύσκολα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα μπορέσει να πάει σε ένα οικόπεδο, που ακόμα δεν ξέρουν ποιο είναι. Το τίμημα άκουσα ότι δεδομένα θα είναι υψηλό, καθώς δεν εντάσσεται στη Διπλή Ανάπλαση και στην ανταλλαγή με την Λεωφόρο. Παρόλα αυτά η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα συμμετέχει σε αυτές τις ομάδες εργασίας. Πάντως για να μην κοροϊδευόμαστε αν τα MoU και τα μνημόνια είχαν αξία, ο Παναθηναϊκός δεν θα ήξερε που να πρωτοδιαλέξει να παίξει.

Θα είχε ένα γήπεδο στο Γουδί, θα είχε ένα γήπεδο στη Λεωφόρο. Γήπεδο θα φτιαχνόταν στο Βοτανικό και βέβαια θα είχαμε και το Athens Alive στο ΟΑΚΑ. Άρα στο δικό μου το μυαλό τα MoU και τα μνημόνια είναι κάτι που παίρνεις και το σκίζεις. Ελπίζω να κάνω λάθος. Ό,τι και να αποφασίσει η Γενική Συνέλευση του Παναθηναϊκού δεσμεύομαι δημοσίως ότι θα το ακολουθήσει και η ΚΑΕ. εφόσον συνεχίζω να είμαι ο ιδιοκτήτης της ομάδος. Αν υπάρξει μεταβίβαση των μετοχών, εκεί αναγκαστικά θα πρέπει να τοποθετηθεί ο νέος ιδιοκτήτης. Εύχομαι σε όλους καλά Χριστούγεννα να έχετε. Να προσέχουμε όλοι. Είναι δύσκολες εποχές και καλή δύναμη».

Για το αν όλα θα κριθούν στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη: «Είπα ότι παρουσιάστηκε μία λύση, ενημερώθηκα για το ποιοι είναι οι νέοι όροι που υπογράφηκαν στο MoU. Ενημερώνω ότι είναι χειρότεροι από αυτούς που είχα συμφωνήσει εγώ, αλλά συνεχίζουν να είναι ακόμα χειρότεροι και από αυτούς που οδήγησαν εμένα να φύγω από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ώστε να μην υποθηκεύσω το μέλλον. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε τι λέω».

Δήμος Αθηναίων: «Κρινόμαστε από τις πράξεις μας»

Από τον Δήμο Αθηναίων μετά τη συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής: «Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Διπλής Ανάπλασης είναι εξαιρετικά σημαντικό τόσο για την οικογένεια του Παναθηναϊκού, όσο και για όλη την πόλη. Υλοποιείται βάσει των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων. Κρατάμε την εκπεφρασμένη δέσμευση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να συμμετάσχει σε ομάδα εργασίας για το γήπεδο του μπάσκετ και τη διαβεβαίωση ότι θα δώσει το παρών στην πρώτη συνεδρίαση της στις αρχές Ιανουαρίου. Σημασία έχει μόνο η επίτευξη του κοινού στόχου. Κρινόμαστε από τις πράξεις μας και όχι από τα λόγια μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ