Ο επικεφαλής της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος του Ερασιτέχνη Δημήτρης Γιαννακόπουλος (Intime)

Γιαννακόπουλος για PAO Alive και Βοτανικό: «Ερχονται ανακοινώσεις μετά τις γιορτές»

Τελευταία Ενημέρωση
Ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός μίλησε στο Total Football του OPEN για το γηπεδικό, την ΠΑΕ, τον Αλαφούζο, αλλά και το μπάσκετ, την αντιπαλότητα με τον Ολυμπιακό και το «φλερτ» του Πιτίνο με τον Σπανούλη για την Εθνική

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Total Football του OPEN ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο ισχυρός παράγοντας του Παναθηναϊκού μίλησε για το ζήτημα του γηπέδου και το σχέδιο του PAO Alive τονίζοντας ότι το προσεχές διάστημα, μετά τις γιορτές, θα υπάρξουν εξελίξεις και ανακοινώσεις, αφού προηγουμένως ξεπεράστηκε ένα πρόβλημα που υπήρξε με την πλευρά της κυβέρνησης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ποδοσφαιρικό «τριφύλλι» εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας αλλά και την αισιοδοξία του για το μέλλον εφόσον προχωρήσει το πρότζεκτ του γηπέδου. Πάντως επανέλαβε την πρόθεσή του για να αποχωρήσει συνολικά από τον σύλλογο εφόσον δεν υλοποιηθεί το PAO Alive.

Επίσης, μίλησε για μπάσκετ και για τον «αιώνιο» αντίπαλο Ολυμπιακό για τον οποίο επεσήμανε ότι δυστυχώς όσα έγιναν στο ματς της Euroleague δεν μπορούν να συμβούν και στο ελληνικό πρωτάθλημα και πρόσθεσε ότι η ομάδα του Πειραιά δεν αποδέχεται την ήττα αλλά και ότι «το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο ήσυχο με την απουσία του Ολυμπιακού».

Αναφορικά με την ομάδα μπάσκετ των «πρασίνων» υποστήριξε ότι εφόσον το ζητήσει ο Ρικ Πιτίνο θα ενισχυθεί το ρόστερ, ενώ επανέλαβε ότι ο στόχος είναι η είσοδος στο Final 4.

Οσο για την αποκάλυψη ότι ο Πιτίνο θέλει τον Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική μπάσκετ σχολίασε: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αποδεδειγμένα ένας μεγάλος αθλητής κι ένας απ' τους καλύτερους στην Ευρώπη. Μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η εθνική από μια τέτοια κίνηση».

«Ευχάριστες ανακοινώσεις»

Αρχικά είπε ερωτηθείς για την ποδοσφαιρική ομάδα και το γηπεδικό πρότζεκτ: «Σίγουρα είναι στενάχωρο να μην βλέπουμε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή στο ποδόσφαιρο και να μην μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. Νομίζω πως το πρότζεκτ του Βοτανικού και το PAO ALIVE είναι μονόδρομος. Μόνο με τον Βοτανικό θα αλλάξουν τα πράγματα. Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία για το γήπεδο δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα μου έλεγαν προεκλογικά ο κύριος Μπακογιάννης, ο κύριος Πατούλης.

Διαφοροποιήθηκαν κάπως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης και για αυτό το τελευταίο διάστημα υπήρξε ησυχία. Με την βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και διαφόρων τραπεζών, ξεπεράστηκε αυτό το θέμα και πολύ σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις. Είτε μετά τα Χριστούγεννα είτε μετά την πρωτοχρονιά. Το πρότζεκτ του Βοτανικού έχει θωρακιστεί νομικά και σύντομα θα υπάρχουν ευχάριστες ανακοινώσεις».

Για την οικονομική συμμετοχή στο PAO Alive είπε: «Από την ανταπόκριση του κόσμου είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος. Αν σκεφτούμε πως δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό για το γήπεδο, όπως επίσης ότι ακόμη τα μεγάλα πορτοφόλια δεν έχουν ανταποκριθεί. Η συμμετοχή του απλού κόσμου αποτελεί μια μεγάλη ένδειξη ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι θετικό. Ηδη έχουμε ξεκινήσει με τον Βαζέχα, τον Διαμαντίδη, τον Αλβέρτη από τη Γερμανία και πολύ σύντομα θα υπάρξει εκδήλωση και στην Αυστραλία, στην Αμερική, στον Καναδά, θα υπάρξουν οι ανακοινώσεις για το γήπεδο κι επίσης θα ξεκινήσουν οι συναντήσεις με τους λεγόμενους επιφανείς Παναθηναϊκούς. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος θα μείνει απ' έξω. Ολοι θα ανταποκριθούν».

«Στον Ολυμπιακό δεν αποδέχονται την ήττα»

Για τo αν μπορεί ο Αλαφουζος να είναι συμμέτοχος στο PAO Alive: «Έχει δείξει πως δεν έχει διάθεση να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό. Όταν όλες οι προϋποθέσεις θα έχουν καλυφθεί θα μπορέσουμε να καθήσουμε στο ίδιο τραπέζι για το καλό του Παναθηναϊκού για να προχωρήσουμε τις διαδικασίες για μεταβίβαση. Όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι, εμείς, ο δήμος, η περιφέρεια και η κυβέρνηση, είναι θετικοί πιστεύω πως θα υπάρχει ευτυχής κατάληξη».

Για τον μπασκετικό Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός επέλεξε τον δικό τους δρόμο θεωρώντας ότι κάποια πράγματα δεν γίνονται σωστά. Αυτό είναι δική τους εκτίμηση, δικές τους αποφάσεις και δυστυχώς αυτό που ζήσαμε στο παιχνίδι της Euroleague δεν μπορούμε να το ζήσουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός όποτε έχανε αποδεχόταν την ήττα, έδινε συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσαν να αποδεχτούν ποτέ ότι υπάρχει και η ήττα στο πρόγραμμα. Και είναι αποδεκτό από όλους ότι ο Παναθηναϊκός ήταν διαχρονικά καλύτερος από τον Ολυμπιακό.

Για το αν θα ήθελε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα: «Εμένα δεν με ενδιαφέρει ποιες θα είναι οι άλλες ομάδες που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Εμένα με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός να κερδίζει. Ο Ολυμπιακός έχασε το πρωτάθλημα, θα πρέπει να ξαναανέβει στην Α1 και να είναι στο πρωτάθλημα. Δεν μου καίγεται καρφί ποιες θα είναι οι υπόλοιπες ομάδες. Εμένα με ενδιαφέρει το σπίτι μου που είναι ο Παναθηναϊκός».

«Ειλημμένη απόφαση η αποχώρηση αν δεν...»

Για τον μεγάλο στόχο του Παναθηναϊκού: «Ημασταν άτυχοι προηγούμενες χρονιές. Φέτος έχει γίνει μια μεγαλύτερη επένδυση σε σχέση με άλλες χρονιές και ευελπιστούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο που είναι το Final 4 ενδεχομένως να σηκώσουμε και την Euroleague».

Για ενδεχόμενη μεταγραφική ενίσχυση: «Είναι μια χρονιά που είναι ιδιαίτερη από πολλές απόψεις. Εχουμε έναν προπονητή σαν τον Ρικ Πιτίνο, είναι μια χρονιά που έχουμε κάνει μια μεγαλύτερη επένδυση, ενδεχομένως να είναι και η τελευταία ενασχόλησή μου με τον Παναθηναϊκό εφόσον όλα τα υπόλοιπα δεν προχωρήσουν και ναι εφόσον ζητήσει ο προπονητής να υπάρξει μια ακόμη επένδυση θα την κάνουμε. Το έχω πει επανειλημμένα (σ.σ. ότι θα αποχωρήσει), είναι ειλημμένη απόφαση. Πιστεύω όμως ότι και το PAO Alive και ο Βοτανικός θα προχωρήσουν. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Για την ελάφρυνση της φορολογίας: «Σίγουρα η ελάφρυνση της φορολογίας ανακουφίζει και τα χρήματα θα μπορέσουν να πάνε στους αθλητές».

Για το φετινό πρωτάθλημα που λείπει ο Ολυμπιακός: «Είναι πολύ πιο ήσυχο το πρωτάθλημα. Έρχονται περισσότερες οικογένειες στο γήπεδο. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές και οι διοικήσεις βρίσκονται στην άκρη. Άρα μου αρέσει πάρα πολύ το φετινό πρωτάθλημα».

Για το πόσο δύσκολο είναι να ασχολείται κάποιος με τον ελληνικό αθλητισμό: «Σίγουρα είναι δύσκολο να ασχολείσαι με τον ελληνικό αθλητισμό. Ασχολούμαστε νυχθημερόν. Υπάρχουν και στιγμές χαράς και ικανοποίησης. Όταν βλέπεις 20 χιλιάδες κόσμου να είναι ικανοποιημένος και να σου λέει ένα μπράβο είναι μια ικανοποίηση».

«Κόσμημα ο Σπανούλης»

Για την ατμόσφαιρα στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ: «Αυτό είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας. Και η Ευρωλίγκα έπαιξε έναν ρόλο που έβαλε κάποιους κανονισμούς. Πάντα το ΟΑΚΑ είχε μια καλή αντιμετώπιση στον αντίπαλο. Το ΟΑΚΑ διαφέρει από άλλα γήπεδα».

Για το ενδεχόμενο επιστροφής του Βασίλη Σπανούλη στην Εθνική με βάση τα θέλω του Πιτίνο: «Ο Βασίλης Σπανούλης είναι αποδεδειγμένα ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές. Είναι ένας αθλητής κόσμημα και μακάρι να επιστρέψει και πάλι στην Εθνική. Μόνο να κερδίζει έχει η Εθνική απ' αυτό».

Για το αν είναι αισιόδοξος για το εγχείρημα αυτό: «Είμαι πολύ αισιόδοξος και προχωράω με το σκεπτικό πως θα προχωρήσει το γήπεδο και το PAO Alive».

Για την διάθεση όλων των πλευρών στο PAO Alive: «Όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι θετικοί σε αυτό το έργο. Όλοι έχουν να κερδίσουν από αυτό το έργο. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε αυτό το έργο. Όλος ο κόσμος θα μπορέσει να έρθει κοντά μας και να αγκαλιάσει το εγχείρημα του PAO Alive». 

Για το αν υπήρξε σημαντική απόσταση με την κυβέρνηση: «Ήταν ένα πολύ σημαντικό θέμα, αλλά από τη στιγμή που ξεπερνιέται δεν χρειάζεται να κοιτάμε πίσω».

Για τον Ερασιτέχνη Παναθηναικό: «Ο πρώτος στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση αλλά και να τον φέρουμε σε επαγγελματικά πρότυπα, όπως λειτουργεί η ΚΑΕ. Υπάρχουν πολλά στελέχη στον Παναθηναϊκό που έχουν φτιάξει μια δομή που θα μπορέσει να υποστηρίξει το πλάνο του πρωταθλητισμού. Υπάρχουν πολλά τμήματα που πηγαίνουν καλά. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ελπίζουμε να είναι ακούσουμε το σύνθημα πρωταθλητής σε όλα τα σπορ».

 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ