Black Panther: Τα Όσκαρ, η CIA και οι θεωρίες συνωμοσίας στο Τwitter
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το φιλμ «Black Panther» του σκηνοθέτη Ράιν Κούγκλερ, απέσπασε τα Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής, Κοστουμιών και Καλλιτεχνικού Σχεδιασμού. Δύο από τους βραβευθέντες έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν οι πρώτοι μαύροι νικητές στις συγκεκριμένες κατηγορίες, στην ιστορία των Όσκαρ. Η Ρουθ Κάρτερ, πήρε το χρυσό αγαλματίδιο για τα κοστούμια, ενώ η Χάνα Μπίτσλερ μοιράστηκε το Όσκαρ καλλιτεχνικού σχεδιασμού με την Τζέι Χαρτ.
Λίγο πριν την απονομή των Όσκαρ, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ (CIA) πόσταρε μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, σχετικά με το vibranium. Και δεν ήταν το μόνο κουίζ της σελίδας.
Η Wakanda είναι ένα κράτος το οποίο παντρεύει την αφρικάνικη κληρονομιά του, με τη βασισμένη στο vibranium (το μέταλλο από το οποίο έχει φτιαχτεί, μεταξύ άλλων, η ασπίδα του Captain America) τεχνολογία, η οποία είναι ανεπτυγμένη αλλά σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη του υπόλοιπου κόσμου.
Το κουίζ έλεγε:
«Στο Black Panther, ένα μοναδικό μέταλλο που αποκαλείται vibranium βοηθά το φανταστικό αφρικανικό κράτος της Wakanda να γίνει η πιο τεχνολογικά ανεπτυγμένη χώρα στον πλανήτη. Πιστεύετε πως το vibranium είναι:
-Αληθινό μέταλλο
-Βασισμένο σε αληθινά μέταλλα
-Πιθανή μελλοντική τεχνολογία
-Καθαρή επιστημονική φαντασία
Τελικά, η δημοσκόπηση έληξε με περισσότερους από τους μισούς να απαντούν πως το vibranium είναι εντελώς φανταστικό. «Το vibranium στο κουστούμι του Black Panther τον προστατεύει από κινητική φθορά, και τα αθλητικά από vibranium είναι εντελώς αθόρυβα και απορροφούν εξαιρετικά τους κραδασμούς από πτώσεις. Θα ήταν εξαιρετικά για κατασκόπους, σωστά; Τι κρίμα που δεν είναι αληθινά», σχολίασε σε άλλη ανάρτηση η CIA.
Δείτε και τα άλλα μίνι κουίζ της σελίδας, που «εξερεύνησαν» ποιες από τις τεχνολογίες που παρουσιάζονται στην ταινία θα μπορούσαν να υλοποιηθούν για να διευκολύνουν τη ζωή των πραγματικών... μυστικών πρακτόρων:
Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram
- Το παρασκήνιο της παραίτησης του προέδρου του ΕΟΦ - Το «ευχαριστώ» μόνο στον Κικίλια και η δυσαρέσκεια του υπουργείου Υγείας
- Τεράστιες καθυστερήσεις στον Προαστιακό γιατί πέφτει η τάση - Σε αναμονή για ανταλλακτικά ώστε να διορθωθεί η βλάβη
- Δύο νεκροί σε σοκαριστικό δυστύχημα στη Σαρδηνία: Ενεπλάκησαν supercars εκατομμυρίων και τροχόσπιτο
- Ομόλογα: Εκτονώνεται το sell off - Κάτω από το 3% η απόδοση των γερμανικών 10ετών
- Airbnb: Πόσα κέρδισαν το 2022 οι Ελληνες οικοδεσπότες - Η συνεισφορα στην ελληνική οικονομία
- Με φοβερό Μαρκουλάκη: Αυτή ναι, είναι μια ελληνική σειρά που αξίζει να δεις
- Δίχως αυτόν δεν θα ξέραμε ούτε τα μισά: Ο άνθρωπος που έφερε πραγματικά στο φως τα μυστικά των Μυκηνών δεν ήταν ο Σλήμαν

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr