Μπόουι και Κόεν πάνε στα Όσκαρ; Δυο μουσικά ντοκιμαντέρ «παλεύουν» για υποψηφιότητα για το χρυσό αγαλματίδιο
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Το «Moonage Daydream» για τη ζωή του Ντέιβιντ Μπόουι και το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song», που εξετάζει τη ζωή του Λέοναρντ Κόεν είναι μεταξύ των 15 ντοκιμαντέρ που προκρίθηκαν για το Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Πότε θα ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες
Το «Moonage Daydream» είναι συνδυασμός από αρχειακά πλάνα του Μπόουι που παρουσιάζονται πρώτη φορά και στιγμιότυπα ζωντανής συναυλίας. Η ταινία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών το 2022, όπου έλαβε κυρίως θετικές κριτικές, με τους κριτικούς να επαινούν την πειραματική, αντισυμβατική δομή της.
Το «Hallelujah: Leonard Cohen, a Journey, A Song» προβάλλει τον τραγουδοποιό και την εποχή του, το δραματικό ταξίδι του τραγουδιού από την απόρριψη της δισκογραφικής έως την άνοδό του στην κορυφή των charts, καθώς και συγκινητικές μαρτυρίες από σημαντικούς καλλιτέχνες για τους οποίους το “Hallelujah” έχει γίνει προσωπικό σημείο αναφορά του Κόεν.
Συνολικά 144 ταινίες ήταν επιλέξιμες στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ.
Οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ θα ανακοινωθούν την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023. Η τελετή απονομής με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ABC από το Dolby Theatre στο Χόλιγουντ, στο Λος Άντζελες
Οικογένειες και όνειρα τινάχτηκαν στον αέρα: Νέοι αγρότες μιλούν για τους χαμένους κόπους μιας ζωής
Επτά χρόνια ταξίδι, 6 ήπειροι, 38 χώρες: Η ιστορία του Τομ και του σκύλου του που περπάτησαν τον κόσμο
Μητσοτάκης για Καρυστιανού: Μεγάλη απόσταση μεταξύ του να είσαι γονιός θύματος και αρχηγός κόμματος
Άγρια δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Καρτέρι θανάτου στον 50χρονο πρόεδρο της κοινότητας Λιθοβουνίου
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



