Η ιστορία της Σάλι Μπάουερ, της πρώτης Ευρωπαίας που διέσχισε το 1939 τη Μάγχη, γίνεται ταινία
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά

Είναι το έτος 1939 και η Ευρώπη βρίσκεται στα πρόθυρα του πολέμου. Η Σάλι, 30χρονη ανύπαντρη μητέρα, ονειρεύεται να γίνει η πρώτη Ευρωπαία που θα διασχίσει τη Μάγχη. Ενώ η κοινωνία και η οικογένειά της την ωθούν να ακολουθήσει τα καθήκοντά της ως μητέρα, εκείνη απελευθερώνεται από τις συμβάσεις για να κυνηγήσει τα όνειρά της.
Η ζωή της Σάλι Μπάουερ, της πρώτης γυναίκας από τη Σκανδιναβία που κολύμπησε στο αγγλικό κανάλι ενέπνευσε την ταινία «The Swedish Torpedo» της Φρίντα Κεμπφ.
Το μεγαλύτερο μέχρι τώρα κινηματογραφικό πρότζεκτ της Momento Films παρουσιάστηκε στις Κάννες. Τα γυρίσματα θα αρχίσουν τον Αύγουστο με πρωταγωνιστές τους Γιόζεφιν Νελντίν, Μίκελ Μπο Φούσγκορντ και Λίζα Κάρλεχιντ.
Το σενάριο της ταινίας, που είναι συμπαραγωγή της Σουηδίας, της Εσθονίας, του Βελγίου και της Αγγλίας υπογράφει η Μαριέτα φον Χάουζγολφ φον Μπάουμγκαρτεν, σύμφωνα με το Variety.
Είναι η τρίτη ταινία που σκηνοθετεί η Φρίντα Κεμπφ, η οποία κέρδισε στο παρελθόν το βραβείο της κριτικής επιτροπής των Καννών με την μικρού μήκους ταινία της «Micky Bader».
Για τη νέα της ταινία «The Swedish Torpedo» είπε ότι είναι μια «ιστορία που πρέπει να ειπωθεί, για μια γυναίκα που κατάφερε το αδύνατο και κατέρριψε τόσο τους κοινωνικούς κανόνες όσο και τα παγκόσμια ρεκόρ».
- Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα μαύρα ρεκόρ των θυμάτων σε εργατικά δυστυχήματα η Ελλάδα - Εννέα νεκροί σε οκτώ μέρες ο τραγικός απολογισμός
- Θεόδωρος Πάγκαλος: Ο άνθρωπος που θα γινόταν «Αντρέας» στη θέση του Αντρέα αν… Η κάμπια που δεν μεταλλάχτηκε ποτέ σε πεταλούδα
- Σερβία - Κόσοβο: Πόσο απέχουμε από μία γενικευμένη ανάφλεξη στα Βαλκάνια και τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα
- Τα νέα πρόσωπα του Μητσοτάκη για τα υπουργεία και τα ερωτηματικά της επόμενης ημέρας
- Ακίνητα: Μεταβιβάσεις εξπρές με αλλαγές σε πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ, Ε9 και βεβαίωση ΤΑΠ
- Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά το θάνατο από λεπτοσπείρωση στην Κέρκυρα: Ειδικό κλιμάκιο στο νησί
- Πώς επιβιώνουν οι γυναίκες στην πόλη-φάντασμα της Αντιόχειας 8 μήνες μετά τον σεισμό; Ζυμώνοντας ενώ οι σύζυγοί τους ψάχνουν δουλειά
- Αδιανόητο: Πιλότος πασίγνωστης αεροπορικής, απολύθηκε γιατί έκανε κοκαΐνη πριν μπει στο αεροπλάνο!
- ΤτΕ: Αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών και μείωση των δανείων τον Αύγουστο
- EBRD για ελληνική οικονομία: Προβλέπει ανάπτυξη 2,4% φέτος και 2,3% το 2024
- Το έκανε το θαύμα του ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος...
- 2.200 χρόνια δεν τολμάει να πλησιάσει κανείς: Ο τάφος που φοβούνται να ανοίξουνε και οι πιο έμπειροι αρχαιολόγοι

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr