• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τουςΣτο αυτόφωρο οι 15 συλληφθέντες από την πορεία για τη μνήμη του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΟδηγός παρέσυρε και σκότωσε 71χρονο στην Ξάνθη - Στη συνέχεια τράκαρε σκοτώνοντας τον αδερφό του
δημοφιλές τώρα: Αυτοκινητιστής έχασε τη δουλειά του επειδή το υπουργείο Μεταφορών ξέμεινε από ταχογράφους
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   16.01.2023 13:51 
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Πρώτα χρόνια📌 Καριέρα στο Χόλιγουντ📌 Ιδιωτική ζωή

Πέθανε η ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα σε ηλικία 95 ετών

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  

Η ιταλίδα ηθοποιός Τζίνα Λολομπρίτζιντα (Gina Lollobrigida) πέθανε σε ηλικία 95 ετών, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Με το παρατσούκλι «Λα Λόλλο», ήταν μια από τις σημαντικότερες Ευρωπαίες ηθοποιούς και sex symbol της δεκαετίας του 1950 και του 1960 διεθνώς. Όπως αναφέρει η Wikipedia, είναι μια από τις λίγες Ιταλίδες ηθοποιούς που έχουν πρωταγωνιστήσει σε πολλές αμερικανικές ταινίες που την έχουν κάνει διάσημη σε όλο τον κόσμο, κάνοντάς την αστέρα στο Χόλιγουντ. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της συνεργάστηκε με Ιταλούς σκηνοθέτες μεγάλου καλλιτεχνικού διαμετρήματος όπως οι Βιττόριο ντε Σίκα, Μάριο Μονιτσέλι, Πιέτρο Τζέρμι και Μάριο Σολντάτι. Στη Γαλλία συνεργάστηκε με σκηνοθέτες του διαμετρήματος των Ρενέ Κλαιρ και Κριστιάν-Ζακ.

Gina Lollobrigida (AP photo)

Πρώτα χρόνια

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα γεννήθηκε στο Σουμπιάκο, στην επαρχία της Ρώμης, στις 4 Ιουλίου 1927, κόρη του Τζιοβάνι Λολομπρίτζιτα (1897-1977), ενός πλούσιου κατασκευαστή επίπλων που έχασε όλη την περιουσία του εξαιτίας ενός αγγλο-αμερικανικού βομβαρδισμού, και της Τζιουζεπίνα Μερκούρη (1900-1970).[7] Όντας εγγονή της Kελιδόνια Μερόζι (1883-1995), υπεραιωνόβιας της Ιταλίας, η Τζίνα από νεαρή ηλικία, αποκαλύπτει έναν χαρακτήρα φιλόδοξο, αποφασιστικό και εριστικό, που δεν συμβιβάζεται.

Το 1944, πριν από την άφιξη των συμμάχων, η οικογένειά της μετακόμισε στη Ρώμη, όπου η Τζίνα μπήκε στη Σχολή Καλών Τεχνών. Την άνοιξη του 1947 ένας φίλος της την έπεισε να λάβει μέρος στο διαγωνισμό της Miss Roma την τελευταία στιγμή. Αν και δεν είχε ακόμη το κατάλληλο φόρεμα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που προσκλήθηκε στη Στρέσα για τους τελικούς της Miss Italy όπου κατέκτησε την τρίτη θέση μετά τις Lucia Bose και Gianna Maria Canale, μελλοντικά αστέρια του κινηματογράφου. Την ίδια χρονιά πήραν μέρος στην εκδήλωση και η Eleonora Rossi Drago, η οποία αποκλείστηκε επειδή δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις (ήταν ήδη παντρεμένη) και η Silvana Mangano. Και οι ίδιες αργότερα έγιναν γνωστές ηθοποιοί.

Καριέρα στο Χόλιγουντ

Από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του πενήντα η Lollo, όπως ονομάζεται από τον Τύπο, γίνεται πρωταγωνίστρια διεθνών παραγωγών του Χόλιγουντ, όπως Πιο δυνατός απ' τον Διάβολο του Τζον Χιούστον, με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ και την Τζένιφερ Τζόουνς, Διασταυρούμενα σπαθιά με τον Έρολ Φλιν και το Η ωραιότερη γυναίκα του κόσμου, με τον Vittorio Γκασμαν, μια βιογραφική ταινία πάνω στη ζωή της σοπράνο Λίνα Καβαλιέρι. Σ 'αυτό το ρόλο η Λολομπρίτζιτα έδωσε μια καλή ερμηνεία ως τραγουδίστρια όπερας, και κέρδισε το βραβείο David di Donatello Α' Γυναικείου Ρόλου, βραβεία που ίδρυσε η Ιταλική Ακαδημία Κινηματογράφου εκείνη την χρονιά.

Την επόμενη χρονιά πρωταγωνίστησε στο Βαριετέ του Κάρολ Ριντ, δίπλα στον Burt Lancaster και τον Τόνι Κέρτις, στην ταινία Η Παναγία των Παρισίων (1956), όπου παίζει την όμορφη και αισθησιακή Esmeralda, δίπλα στον Άντονι Κουίν, ο οποίος υποδύεται τον Κουασιμόδο, Η ωραία της Καλκούτας του John Sturges, μαζί με τον Φρανκ Σινάτρα, Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σαβά (1959) του King Vidor, με τον Γιουλ Μπρίνερ (που αντικατέστησε τον Τάιρον Πάουερ, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων).

Gina Lollobrigida (AP photo)

Ιδιωτική ζωή

Η Τζίνα Λολομπρίτζιτα με το γιο της, Andrea Milko, το 1962 στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Πιάτσα Ναβόνα της Ρώμης. Τον Ιανουάριο του 1949 παντρεύτηκε τον Σλοβάκο γιατρό Milko Skofic, στο όρος Terminillo di Rieti, ο οποίος υπηρέτησε τους πρόσφυγες που στεγάζονταν προσωρινά στο κινηματογραφικό στούντιο «Cinecitta». Τον Ιούλιο του 1957 απέκτησαν έναν γιο, τον Andrea Milko Skofic, ο οποίος τους χάρισε έναν εγγονό, τον Δημήτρη, που γεννήθηκε το 1994. Το 1971 χώρισε τον σύζυγό της, με τον οποίο ζούσε τουλάχιστον 5 χρόνια χωριστά, καθώς εκείνος είχε ήδη αρχίσει μια σχέση με αυστριακή τραγουδίστρια της όπερας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Live blogging η κηδεία του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ - Λεπτό προς λεπτό το τελευταίο αντίο
  • Ψυχρή εισβολή στην Ευρώπη: Εκτεταμένες χιονοπτώσεις από σήμερα
  • Θεσσαλονίκη: Νταλίκα «δίπλωσε» στη Σίνδο – Αυξημένη κίνηση στο σημείο
  • Έρχεται μόνιμα στην Ελλάδα ο Παύλος Γλύξμπουργκ; Τα σχέδιά του
  • Ραγδαίες εξελίξεις στη Γερμανία: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας
  • Προϋπολογισμός: Μικρότερο το πρωτογενές έλλειμμα του 2022
Διαβάστε ακόμη

Αγροτοκτηνοτρόφοι μπήκαν μέσα στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου - Αποκλείστηκε ο αερολιμένας Χανίων

«Ήταν ατύχημα, δεν φταίμε», λέει ο πατέρας του παιδιού που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον σκύλο τους

Καλλιστώ προς κατοίκους Ιπποκρατείου: «Οι λύκοι δεν φεύγουν από την Πάρνηθα» - Μόνη λύση η συνύπαρξη

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις «Χρυσές Σφαιρές 2026» - Τα βραβεία που διεκδικεί η «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • θάνατος
  • ειδήσεις τώρα
  • ηθοποιός
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr