• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Εφιάλτης δίχως τέλος και παγκόσμια ανησυχία: «Τώρα αρχίσαμε», λένε οι ΗΠΑ - Σφυροκόπημα στην Τεχεράνη με 5.000 βλήματαΤούρκος αξιωματούχος: Ο πύραυλος που αναχαιτίστηκε δεν στόχευε την Τουρκία, αλλά βάση στην Κύπρο«Η ζωή νίκησε το θάνατο»: Βγήκε από τη ΜΕΘ το βρέφος από τη Ζάκυνθο που είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδαΤα πρώτα πρόστιμα σε πρατήρια καυσίμων από την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή - «Εντοπίστηκαν αποκλίσεις στις τιμές»
δημοφιλές τώρα: Κλιμακώνει η κρίση στη Μέση Ανατολή: Όλα τα νέα από τα μέτωπα - Live ενημέρωση
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   11.08.2023 15:19 
Newsroom
Newsroom

Λίνα Μενδώνη για την απώλεια της Λιζέτας Νικολάου: «Αποχαιρετούμε μια σπουδαία φωνή, χαρισματική και αναγνωρίσιμη»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
NDP
NDP

Θλίψη στον χώρο του πολιτισμού σκόρπισε η είδηση του θανάτου της Λιζέτας Νικολάου, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε. Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Ελένη Δήμου.

Πληροφορούμενη την απώλεια της Λιζέτας Νικολάου, η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Με θλίψη αποχαιρετούμε μια σπουδαία φωνή, χαρισματική και αναγνωρίσιμη. Ανάμεσα στον πλούτο των καλών έντεχνων λαϊκών τραγουδιστών της ελληνικής μουσικής, η Λιζέτα Νικολάου ξεχώρισε από την πρώτη της εμφάνιση, με ερμηνείες που είχαν ξεχωριστό χαρακτήρα, ένταση, δύναμη, συναίσθημα, μελωδικότητα. Μπήκε στη δισκογραφία το 1973, έγινε όμως ευρέως γνωστή ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου στους δίσκους «Θεσσαλικός Κύκλος», «Ανεξάρτητα» και «Αφιέρωμα» τη διετία 1974-75. Έχει ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, και συνεργάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Στράτος Διονυσίου. Οι αξέχαστες ερμηνείες της θα εξακολουθήσουν να μας θυμίζουν τη σημαντική της παρουσία στην ελληνική μουσική. Ειλικρινή συλλυπητήρια στον γιο, στην οικογένεια και στους οικείους της».

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 7/8, η τραγουδίστρια διακομίστηκε κατεπειγόντως με ασθενοφόρο έπειτα από πτώση της από τις σκάλες. Συγκεκριμένα, θέλοντας να επισκεφτεί την τουαλέτα ενός καταστήματος, γλίστρησε από τις σκάλες πέφτοντας, χτύπησε σοβαρά το κεφάλι της, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν τα ατύχημα «πτώση από κλίμακα».

Η Λιζέτα Νικολάου γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Βίκυ Μοσχολιού, τη Δήμητρα Γαλάνη και άλλους.

Διαβάστε ακόμη

Live εξελίξεις για τη Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ λένε πως η Ισπανία συμφώνησε για συνεργασία με τον αμερικανικό στρατό

Θύελλα αντιδράσεων στους ακτινολόγους για τη  «Νευροεπεμβατική Ιατρική»: «Καμπανάκι» για σοβαρούς κινδύνους

Μάγδα Φύσσα: Δικαιώνεται το παιδί μου και όλα τα θύματα του φασισμού - Δεν θέλω να ξαναδώ τους χρυσαυγίτες

Μπορούν ιρανικοί πύραυλοι να χτυπήσουν τη βάση της Σούδας; Τι λέει αντιναύαρχος στο OPEN

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • υπουργείο Πολιτισμού
  • ειδήσεις τώρα
  • θάνατος
  • τραγουδίστρια
  • Λίνα Μενδώνη
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr