• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Συναγερμός στην Λακωνία: 13χρονη έπεσε σε πηγάδι με νερό 5 μέτρων - Δραματική επιχείρηση διάσωσηςΠατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλαΡαγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση ΚασσελάκηΛίμνη Μόρνου: Τα πρώτα αισιόδοξα νέα - Τι δείχνουν οι δορυφορικές εικόνες μετά τις ισχυρές βροχές
δημοφιλές τώρα: Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Κλείνουν και σχολεία - Συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   13.06.2019 12:53
Newsroom
Newsroom

Νίκος Πηλός: Οι φωτογραφίες του βραβευμένου φωτορεπόρτερ στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ο Νίκος Πηλός, ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους ντοκουμέντου στη χώρα μας, με πλούσιο έργο και πολλές διεθνείς διακρίσεις

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 3 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο

Ο Νίκος Πηλός στα ταξίδια του έχει καταγράψει τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια, τον κοινωνικοοικονομικό αγώνα και τις πολιτιστικές εναλλαγές. Η δουλειά του εμφανίζεται τακτικά σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά και το έργο του παρουσιάζεται σε εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Η δουλειά του βραβευμένου φωτορεπόρτερ και διακεκριμένου Ευρωπαίου φωτογράφου από τις αποστολές του στη Γάζα, το  Ιράκ ,το Λίβανο,την Τουρκία, το Κόσοβο, την Ουγγαρία, τη Γερμανία κ.ά, μαζί με το πρότζεκτ του για την ελληνική κρίση και το μεταναστευτικό θα παρουσιαστούν σήμερα (13/6) στις 19:00 στον Πύργο των βιβλίων του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του APW.

Θα ακολουθήσει συζήτηση του φωτορεπόρτερ-φωτογράφου με τους ερευνητές δημοσιογράφους Απόστολο Φωτιάδη και Νικόλα Λεοντόπουλο και συντονιστή το φωτορεπόρτερ Γιάννη Kολεσίδη, για τις συνθήκες δουλειάς, τις απαιτήσεις, τις προκλήσεις, αλλά και το ρόλο των freelancer φωτογράφων στις σύγχρονη αγορά των ΜΜΕ, την επιλογή και διακίνηση των θεμάτων  τους.

nikos-pilos-018.jpg

Το φεστιβάλ  θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιεί χωρίς  την υποστήριξη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που έτσι δίνει για πρώτη φορά την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να έρθει σε επαφή με την ελληνική και παγκόσμια φωτοειδησεογραφία. 

Ο Νίκος Πηλός στα ταξίδια του έχει καταγράψει τον πόλεμο, τις φυσικές καταστροφές, τη φτώχεια, τον κοινωνικοοικονομικό αγώνα και τις πολιτιστικές εναλλαγές. Η δουλειά του εμφανίζεται τακτικά σε κορυφαίες διεθνείς εφημερίδες και περιοδικά και το έργο του παρουσιάζεται σε εκθέσεις σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Από την πρώτη του αποστολή στο Λίβανο το 1988, έχει καλύψει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, όπως η ανατροπή του Νικολάε Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, οι πόλεμοι στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ο πόλεμος στο Ιράκ –όπου πέρασε 100 ημέρες χωρίς να ενσωματωθεί με τα αμερικανικά στρατεύματα– και η σύγκρουση του 2006 στο Λίβανο.

pilos_002.jpg

Κατέγραψε την ανθρωπιστική κρίση στα σύνορα Λιβύης-Τυνησίας το 2011, όπου εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες έφυγαν από τη Λιβύη κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Τα τελευταία επτά χρόνια καλύπτει κυρίως την ελληνική και την κυπριακή οικονομική κρίση, τις κοινωνικές και πολιτικές μεταμορφώσεις στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των εξεγέρσεων της Κωνσταντινούπολης, την άνοδο του εθνικισμού στην Ευρώπη και την τρέχουσα πρσφυγική κρίση.

Οι φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί στους The New York Times, στο TIME, στο Newsweek, στο Stern, στην Der Spiegel, στην Die Zeit, στους Financial Times, στην International Herald Tribune, στους Sunday Times, στον Independent, στον Guardian, στο XL Semanal, στο Gente, στο Bloomberg, στο Internazionale, στην L’Esspreso και αλλού.

pilos_003.jpg

Ήδη από το 2010 έχει συμμετάσχει σε σειρά σημαντικών εκθέσεων και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως η Διεθνής Biennale της Θεσσαλονίκης το 2010, το Visa pour L’Image το 2011, το Browse Photo Festival το 2013, το MEdpHOTO, το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Φεστιβάλ Μεσογειακού Ντοκυμαντέρ και Ρεπορτάζ Pre Med το 2018, ενώ η δουλειά του έχει βραβευτεί σε σημαντικούς διαγωνισμούς όπως οι World Press Photo (2017), PriMed (2018), POYi (2014, 2016), MIFA (2016), Photovisura (2014), Px3 (2013, 2014, 2015, 2016), Visualleader (2016), IPA (2016), Visura Photojournalism Grant (2016), NPPA (2014), Lucie Awards (2013) και CHIPP (2012).

Διαβάστε ακόμη

Πατέρας και γιος πίσω από το μακελειό στο Σίδνεϊ - Στους 15 οι νεκροί, βρέθηκαν έξι όπλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα: Το τετράδιο με τις ιδιόχειρες σημειώσεις και ο λογιστής

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Δημοκρατίας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναστολής - Η ανακοίνωση Κασσελάκη

Little Foot: Το απολίθωμα ανθρωποειδούς που μπορεί να είναι ο νέος πρόγονος του ανθρώπου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • φωτογραφίες
  • έκθεση
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr