• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Χάος στον Καναδά: Πάνω από 200 πυρκαγιές εκτός κάθε ελέγχουΕκρήξεις, νεκροί κι αντίποινα: Έβδομη νύχτα αμερικανικών βομβαρδισμών στο ΙράνΜεγάλη φωτιά στη Σητεία: Μήνυμα στους κατοίκους του Ξερόκαμπου από το 112Σεισμός στην Τουρκία: 5 Ρίχτερ χτύπησαν στην Μαλάτια
Πρωινή ενημέρωση: ➔ Δείτε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων | ➔ Μάθετε περισσότερα για τον καιρό σήμερα | ➔ Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα
Homepage ┋   Πολιτισμός   ┋   23.12.2019 11:57
Newsroom
Newsroom

Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» η διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου

Ο αρχαιολογικός κόσμος και όχι μόνο θρηνούν για την απώλεια της διαπρεπούς αρχαιολόγους και διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνας Στεφανή

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

Η Θεσσαλονίκη πενθεί την απώλεια της αρχαιολόγου, διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Λιάνας Στεφανή. Η Λ. Στεφανή έδωσε με αξιοπρέπεια μια σύντομη και πολύ άνιση μάχη για την ζωή της, αλλά δεν τα κατάφερε. «Η Ευαγγελία, η Λιάνα μας, ήταν ένας άνθρωπος γενναίος! Δυνατή και δυναμική, γεμάτη αγάπη για τη ζωή, έφυγε πριν από μήνες από το μουσείο με το χαμόγελο στα χείλη, την αγάπη προς όλους και με το κεφάλι ψηλά για την πιο δύσκολη και άδικη μάχη της ζωής της», αναφέρεται σε ανάρτηση του Αρχαιολογικού Μουσείου.

Η Λιάνα Στεφανή γεννήθηκε στη Λαμία και σπούδασε Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης στο Α.Π.Θ., όπου έκανε και το μεταπτυχιακό της στην Προϊστορική Αρχαιολογία. Το 2000 αναγορεύθηκε διδάκτορας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ. Το θέμα της διδακτορικής της διατριβής είναι «Η γυναικεία ενδυμασία στην Ανακτορική Κρήτη. Πρόταση ανάγνωσης ενός κώδικα επικοινωνίας». Εργάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας και σε ανασκαφές στην Ημαθία και στην Πέλλα και από το 2004 ήταν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, την διεύθυνση του οποίου ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2018, καθώς τα προηγούμενα 4 χρόνια ήταν αναπληρώτρια διευθύντρια.

Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονταν στην Προϊστορία του Αιγαίου, στην κεραμική, τα μοντέλα κατοίκησης και την αρχιτεκτονική της Εποχής του Χαλκού στη Μακεδονία. Επίσης είχε ερευνήσει και δημοσιεύσει μελέτες που αφορούν στην τοπογραφία, τα εργαστήρια κεραμικής, τις ταφικές πρακτικές και τις λατρείες στη Μακεδονία με έμφαση στη λατρεία της Μητέρα των Θεών. Έδωσε πλήθος διαλέξεων σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και σε τοπικούς φορείς. Συνέγραψε δύο μονογραφίες και επιμελήθηκε οκτώ επιστημονικές εκδόσεις (κατάλογοι εκθέσεων, πρακτικά συνεδρίων, συλλογικοί τόμοι).

Διαβάστε ακόμη

Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!

Η νέα στρατηγική του ΝΑΤΟ: Αποτροπή μέσω μιας Συμμαχίας Ετοιμότητας;

«Πόλεμος» για το νερό: Σφοδρές αντιδράσεις για την υποχρεωτική απορρόφηση ΔΕΥΑ από ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ

Χάος στον Καναδά: Πάνω από 200 πυρκαγιές εκτός κάθε ελέγχου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Λιάνα Στεφανή
  • θλίψη
  • Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr