Σε εξαιρετικό κλίμα η συνάντηση Ιερώνυμου - Κεραμέως
Στην ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Στην ανάγκη συνεργασίας, αλλά και στη διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών δικαιωμάτων των κληρικών αναφέρθηκαν στη συνάντηση που είχαν το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τη νέα υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Την υπουργό υποδέχθηκε στην είσοδο της Αρχιεπισκοπής ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, και κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, ενώ παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλαντζής.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε την υπουργό και αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ενώ έκανε λόγο για ανάγκη συνεργασίας.
Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι «από σήμερα ξεκινά η συνεργασία. Υπάρχει κάθε καλή θέληση από πλευρά Πολιτείας η συνεργασία αυτή να είναι γόνιμη, εποικοδομητική και στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης».
Επίσης, πρόσθεσε ότι «η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει άμεσα η επανέναρξη του διαλόγου προκειμένου να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα μεταξύ Πολιτείας - Εκκλησίας, πάντοτε με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους».
Ο Αρχιεπίσκοπος συμπλήρωσε πως η Επιτροπή Διαλόγου είχε ασχοληθεί με επιτυχία στο παρελθόν με τα ζητήματα και «πρέπει να την ενεργοποιήσουμε πάλι και αν χρειαστεί να τη συμπληρώσουμε γιατί η Επιτροπή προλαβαίνει πολλά πράγματα, τα οποία πολλές φορές είναι απλά».
Η κ. Κεραμέως απάντησε πως η σχέση θα είναι αδιαμεσολάβητη, ενώ υπογράμμισε ότι «επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των υφιστάμενων μισθολογικών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών».
«Έχουν ιδιοτελή στόχευση»: «Θύελλα» για τις παραλίες στην Αττική που κρίθηκαν ακατάλληλες - Ποιοι και γιατί αντιδρούν
Φονικός καύσωνας στην Ευρώπη: Σαρώνει το φαινόμενο της υδροπληξίας - 74 θάνατοι από πνιγμό στη Γαλλία, νεκρός 6χρονος στη Γερμανία
Βορίδης: Ελπίζω ο Σαμαράς να μην κάνει νέο κόμμα - Αντιφατική η αντιπολίτευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
Nέα αμερικανική επίθεση στο Ιράν και απειλές Τραμπ κατά της Τεχεράνης – Ιρανικά πλήγματα σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




