• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Ήταν λάθος»: Η συγγνώμη Κυρανάκη μετά τη σεξιστική επίθεση στην Πέρκα μέσα στη ΒουλήΗ κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση του Τραμπ με τη Ματσάδο στον Λευκό Οίκο και το «μυστήριο» με το ΝόμπελΣαρώνει η γρίπη: 871 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και 8 θάνατοι μέσα σε μία εβδομάδαΕιρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
δημοφιλές τώρα: Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό...
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   22.01.2019 18:23
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο κυβέρνησης - εκκλησίας

Γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί η «χρυσή» τομή κυρίως στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό   ┋

επόμενο άρθρο
Το «Εθνος» παρουσιάζει τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας του Αρχιεπισκόπου στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου (Eurokinissi)
Το «Εθνος» παρουσιάζει τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας του Αρχιεπισκόπου στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου (Eurokinissi)

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη εδώ και αρκετές μέρες από πλευράς κυβέρνησης και Εκκλησίας, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τον εξορθολογισµό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr αν και η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ρευστή αυτή τη στιγμή, ωστόσο γίνονται προσπάθειες μεταξύ των δύο πλευρών να βρεθεί η «χρυσή» τομή κυρίως στο ζήτημα της μισθοδοσίας του κλήρου και των εκκλησιαστικών υπαλλήλων.

Αυτός είναι και λόγος που τα μέλη της Ειδικής Επιτροπής της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την μελέτη θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας δεν έχουν πάρει ακόμη στα χέρια τους το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είχε υποσχεθεί πριν λίγες μέρες ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Γαβρόγλου στη συνάντηση που είχαν με τη συμμετοχή και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης κ. Καϊδατζή.

Επίσης, τις προηγούμενες μέρες, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της Αρχιγραμματείας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ενώ έγινε γνωστό ότι αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Θρόνου πρόκειται να μεταβεί στην Αθήνα για να έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, μέχρι σήμερα υπάρχει δυστοκία ως προς την ημερομηνία μετάβασης της και τίποτα δεν ανακοινώνεται.

Διαβάστε ακόμη

Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή

Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»

Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»

Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr