Νέος Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης - Ποιος είναι ο διάδοχος του Αναστάσιου
Ήταν συνεργάτης του Αναστάσιου για περισσότερα από 30 χρόνια🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Tον μητροπολίτη Κορυτσάς Ιωάννη, τοποτηρητή του Αρχιεπισκοπικού Θρόνου, μετά την εκδημία του μακαριστού Αναστασίου στις 25 Ιανουαρίου, αποφάσισε να εκλέξει την Κυριακή (16/3) η Ιερά Σύνοδος, ως νέο αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.
Η εκλογή του πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 16 Μαρτίου 2025, σε συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου στα Τίρανα, σύμφωνα με την Ιερά Παράδοση και το Καταστατικό της Εκκλησίας.
Το πρώτο μήνυμα του νέου Αρχιεπισκόπου Αλβανίας
Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε επισήμως την απόφασή της ενώπιον πλήθους πιστών, οι οποίοι υποδέχθηκαν τη διαδοχή του νέου Προκαθημένου αναφωνώντας «Άξιος!».
Ο νέος Αρχιεπίσκοπος υπήρξε στενός συνεργάτης του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για περισσότερα από τριάντα χρόνια, ενώ διακρίθηκε για το πνευματικό και ποιμαντικό του έργο, την ενίσχυση των φιλανθρωπικών πρωτοβουλιών της Εκκλησίας και τη συμβολή του στην ανασυγκρότηση του ορθόδοξου πληρώματος στην Αλβανία.
Η τελετή ενθρόνισης του νέου προκαθημένου της Αυτοκέφαλου Εκκλησίας της Αλβανίας, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Μαρτίου.
Επέκταση του πολέμου: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Βηρυτό - «Οι επιθέσεις έγιναν από τη Χεζμπολάχ» λέει η Κύπρος
Ποιες αποφάσεις «κλείδωσαν» στην Αθήνα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Ανάλυση: Τι σημαίνει ότι «το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» - Η δύσκολη επόμενη μέρα στην Τεχεράνη
Κολωνός: Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του συντρόφου της 31χρονης - Δεν ήταν έγκυος, είχε κίρρωση του ήπατος
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



