• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
«Πανικός στην Αθήνα»: Πώς προβάλλει ο τουρκικός Τύπος την προσέγγιση Άγκυρας και ΚαΐρουΜπαράζ εμπρησμών από τον στρατιωτικό: «Μπαμπά, μας τίναξε» - Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή που μπαίνει στο σπίτι της πρώην τουΣεισμός 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Χαλκιδικής - Αισθητός και στην ΑττικήΣυναγερμός στη Ραφήνα: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας σε πάρκινγκ - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα
δημοφιλές τώρα: Χωρίς αυτοτελή κλάδο οι νοσηλευτές του ΕΣΥ - Αντιδράσεις για τη ρύθμιση Άδωνι Γεωργιάδη
Homepage ┋   Εκκλησία   ┋   12.10.2019 09:08
Μαρίνα Ζιώζιου
Μαρίνα Ζιώζιου

Κέντρο Νεότητας και Μουσικής Παιδείας... με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Νεότητας και Μουσικής Παιδείας «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Πατήσια.

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά   ┋

Copyright: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης
Copyright: Eurokinissi/ Χρήστος Μπόνης
Προσθέστε το ΕΘΝΟΣ στη Google

«Να γεμίσει η χώρα από τέτοιου είδους κέντρα γιατί αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας» ευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Κέντρου Νεότητας και Μουσικής Παιδείας «Ο Άγιος Παντελεήμων» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στα Πατήσια.

Τα εγκαίνια τελέσθηκαν παρουσία αρκετών αρχιερέων, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, κλήρου και λαού. Το Κέντρο θα στεγάζει το Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και το Ίδρυμα Νεότητος και οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, διευθυντής του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου το οποίο, όπως είπε, παραχωρήθηκε από το Ίδρυμα Νεότητας της Αρχιεπισκοπής στο Ίδρυμα Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής και ευχαρίστησε τον κ. Παντελή Μπούμπουρα, ο οποίος ανέλαβε την ολική ανακαίνιση του κτηρίου, αλλά και τον νέο μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, πρώην πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, για την αμέριστη βοήθεια.

agi.jpg

Τον αγιασμό τέλεσε ο κ. Συμεών και στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως «στον χώρο της Εκκλησίας η καλύτερη επένδυση είναι στα παιδιά μας. Το μεγάλο πρόβλημα της εποχής είναι το ξεστράτισμα και είναι δύσκολη η επιστροφή. Επενδύοντας, λοιπόν, η οικογένεια, οι γονείς και η Εκκλησία σε αυτόν τον τομέα είναι η καλύτερη επένδυση. Επένδυση στη ψυχή του ανθρώπου, του παιδιού, στην καλλιέργεια, στα γράμματα στην ολοκληρωμένη γνώση, στις πτυχές που συγκινείται και ανεβαίνει η ψυχή και ένα κομμάτι τέτοιο είναι η μουσική παιδεία και καλούμαστε η Εκκλησία, η οικογένεια, το κράτος να την προσφέρουμε στα παιδιά μας». 

Επισήμανε, ακόμη, ότι «δεν είναι εύκολες αυτές οι επενδύσεις, όμως ο Θεός στέλνει τους ανθρώπους εκείνους που ανοίγουν τις πόρτες» και ευχαρίστησε τον κ. Μπούμπουρα για τη σημαντική προσφορά του. Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «όλη η Αθήνα, όλη η Ελλάδα να γεμίσει από τέτοιου είδους κέντρα που τα χρειαζόμαστε γιατί σε αυτά τα κέντρα αναπαύεται η ψυχή των παιδιών και θεριεύει το μέλλον της πατρίδας».

pai.jpg

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τον κ. Μπούμπουρα για την προσφορά του στο έργο της Αρχιεπισκοπής, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και τον συνεχάρη για το σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο, ενώ ακολούθησε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου.

492028.jpg
492091.jpg

Διαβάστε ακόμη

ΕΟΠΥΥ: Αυτές είναι οι 91 εξετάσεις που εξαιρούνται προσωρινά από την υποχρεωτική ανάρτησή τους στο ψηφιακό αποθετήριο

Pizza Fan: Διαπραγματεύσεις για άνοιγμα καταστημάτων και αποδέσμευση λογαριασμών

Χωριάτικο: Το μυστικό έγγραφο στο δημαρχείο Ρόδου, ο ρόλος του προϊσταμένου και η «αυτοκρατορία» με τα supercars

Όλες οι νέες σειρές και ταινίες που έρχονται τον Νοέμβριο στην πλατφόρμα του Netflix

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Πατήσια
  • ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών
  • Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
  • μητροπολίτης Φθιώτιδος
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
%>