Θεσσαλονίκη: Έγινε η μνημόνευση του μητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου από Βαρθολομαίο- Αρχιεπίσκοπο
Μεταξύ των πιστών βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (19.10) η συλλειτουργία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμου στην εκκλησία της Παναγίας Αχειροποιήτου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Η συλλειτουργία πραγματοποιείται στον απόηχο της απόφασης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει στον Παναγιώτατο το κανονικό δικαίωμα για παραχώρηση του Αυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης βρίσκεται στην συμπρωτεύουσα προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, κ. Ανθίμου. Ο Μητροπολίτης Άνθιμος έχει τεθεί επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Βυζαντινή Θεσσαλονίκη», που έχει στόχο να αναδείξει το ιστορικό παρελθόν της πόλης στην κατεύθυνση της ιστορικής αξιοποίησής του.
Το παρών στην λειτουργία δίνει μεταξύ άλλων ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




