Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Η αργία για την εορτή των Τριών Ιεραρχών είναι για τους τεμπέληδες»
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας στήριξε απόλυτα την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Την απόφαση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με την εορτή των Τριών Ιεραρχών σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος σε ερώτηση των δημοσιογράφων.
Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας τόνισε ότι «έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει. Όλα τα άλλα είναι αστειότητες και προφάσεις. Η αργία είναι για τους τεμπέληδες» και προσέθεσε ότι η ημέρα των Τριών Ιεραρχών είναι μια σχολική εορτή, κατά την οποία τα παιδιά σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, θα πάνε στην εκκλησία και θα κάνουν μάθημα.
Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας διευκρινίζεται ότι:
- Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου παιδείας, ενώ τονίζονται τα εξής:
- Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.
- Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας.
Δείτε και το ρεπορτάζ του OPEN TV
Διαβάστε ακόμη
Οι μπλόφες του Τραμπ: Γιατί η αμερικανική επίθεση κατά του Ιράν παραμένει υπαρκτή απειλή
Κραυγή απόγνωσης από τα μπλόκα: «Δεν μπορούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας - Παλεύουμε για τα αυτονόητα»
Ειρωνείες Ράμα σε δημοσιογράφο: «Οι Έλληνες νομίζετε ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη»
Η πρώτη χώρα του πλανήτη που στις 15 Ιανουαρίου 1822 αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση - Η θυσία 100 Αϊτινών και οι 45 τόνοι καφέ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



