Το Μεταξουργείο έχει το δικό του γκράφιτι για τον George Floyd
Σε αυτό, αναγράφονται οι φράσεις «Can't breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Need Justice» (Χρειάζομαι Δικαιοσύνη)🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η δολοφονία του George Floyd στις ΗΠΑ συγκλόνισε όλο τον πλανήτη, επανέφερε με τον πιο δυσάρεστο τρόπο τον βαθιά ριζωμένο ρατσισμό που βιώνουν επί πολλά χρόνια οι μαύροι στην Αμερική, ενώ έγινε η αφορμή για τις πολυήμερες αντιρατσιστικές διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα τόσο στη «Γη της Ελευθερίας» όσο και σε άλλες χώρες του κόσμου.
Παράλληλα, αρκετοί ήταν οι καλλιτέχνες που εμπνεύστηκαν από το τράγικο περιστατικό και έγραψαν τραγούδια, δημιούργησαν μικρού μήκους ταινίες, γέμισαν τους τοίχους των δρόμων με γκράφιτι. Ένα τέτοιο κοσμεί τις τελευταίες ώρες έναν τοίχο στο Μεταξουργείο, του street artist Hambas. Σε αυτό, αναγράφονται οι φράσεις «Can't breathe» (Δεν μπορώ να αναπνεύσω) και «Need Justice» (Χρειάζομαι Δικαιοσύνη).
Ο ίδιος ο καλλιτέχνης γράφει στη λεζάντα των φωτογραφιών με το γκράφιτί του στο instagram: «Μπορούμε να σβήσουμε το 2020; Όχι αλλά μπορούμε να μάθουμε από αυτό».
Με δάκρυα στα μάτια ο Βαρθολομαίος στην Τούμπα: «Το όνειρό τους είχε μια τραγική κατάληξη»
Αποκάλυψη OPEN για «Βιολάντα»: Δεν έχουν εντοπιστεί ανιχνευτές αερίου - Άφαντη η μελέτη για το υπόγειο
Δολοφονία Άλεξ Πρέτι στη Μινεάπολη: Σε διαθεσιμότητα οι πράκτορες που τον πυροβόλησαν
Έρχεται το νέο κύμα κακοκαιρίας: Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες - Οι συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



