Σεισμός αισθητός και στην Αττική
Σεισμός 4,3R κοντά στη Ραφήνα - Τι λέει στο ethnos.gr ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Σεισμός σημειώθηκε κοντά στην Ραφήνα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αττική. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν 4,3 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν 6,8 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα βόρεια βορειοανατολικά της Ραφήνας.
Μιλώντας στο ethnos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για μεγαλύτερο σεισμό ενώ τόνισε ότι ίσως ακολουθήσουν κάποιοι μικρότεροι μετασεισμοί.
Ο κ. Λέκκας σημείωσε ότι ο σεισμός προήλθε από γνωστό ρήγμα, το οποίο, όμως, δεν μπορεί να δώσει - κατά τον ίδιο - μεγάλο σεισμό.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής.
Διαβάστε ακόμη
Τραγωδία στην Κόρινθο: 25 ετών ο νεκρός από την έκρηξη στο εργοστάσιο - Προσήχθη ο ιδιοκτήτης
Δολοφονία Σταύρου Γεωργίου: Στη φυλακή ο 28χρονος κατηγορούμενος μετά την απολογία του
Σοκ στο παρίσι: Τρεις τραυματίες μετά από επίθεση με μαχαίρι - Η μία εξ αυτών έγκυος
Τι είναι τα πυρονέφη και πώς έχουν κάνει τις δασικές πυρκαγιές στην Ευρώπη εφιαλτικές
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



