Μαρία Λεπενιώτη: Η Αρεοπαγίτης που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή
Ποια είναι η Μαρία Λεπενιώτη, η δικαστής που ανακοίνωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Η Μαρία Λεπενιώτη, είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που έκρινε εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή. Είναι η πρόεδρος του δικαστηρίου που αποφάσισε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής είναι ένοχοι για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η Μαρία Λεπενιώτη είναι η δικαστής που έκρινε ένοχο τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είναι η γυναίκα που μόλις ανακοίνωσε την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή έκανε τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, τη Μάγδα Φύσσα, να βγει έξω από την αίθουσα του Εφετείου και να φωνάξει: «Παύλο μου, νικήσαμε. Γιε μου, τα καταφέραμε!».
Η Μαρία Λεπενιώτη που πλέον έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη, εισήλθε στο δικαστικό Σώμα το 1984 σε ηλικία 26 ετών. Είναι άριστη νομικός με μεταπτυχιακό τίτλο στο αστικό και εργατικό δίκαιο. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά. Κατά τη διάρκεια της δίκης προήχθη από εφέτη σε πρόεδρο εφετών και πριν λίγο καιρό σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.
Η κυρία Λεπενιώτη πέτυχε απόλυτα να διευθύνει με πλήρη ισορροπία μία δίκη δύσκολη όπως αυτή της Χρυσής Αυγής που δεκάδες φορές υπήρξαν εντάσεις και τεράστια φόρτιση. Στο παρελθόν έχει χειριστεί πολλές ιδιαίτερες δίκες, όπως το αποκαλούμενο «συνδικάτο του εγκλήματος», δίκες εκβιαστών, τη δίκη για εξοπλιστικά με βασικό κατηγορούμενο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ.α .
Πριν από 32 χρόνια η κυρία Λεπενιώτη ήταν η ανακρίτρια που είχε χειριστεί την υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του Δημήτρη Κουσουρή από ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής το τότε στέλεχος της Αντώνη Ανδρουτσόπουλο ή «Περίανδρο».
Η σημαδιακή 2η μέρα του έτους για τον Μαύρο Καβαλάρη – Το 1924 παραιτήθηκε και το 1945 επανήλθε ως Πρωθυπουργός
Η ντροπή της Ελλάδας: Τα αξιώματα που απήλαυσαν όσοι σχεδίασαν τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια
Τα σενάρια για την τραγωδία στο Κραν Μοντανά, τα αποκαλυπτικά βίντεο και οι συγκλονιστικές μαρτυρίες
Θρήνος για τον Τόμι Λι Τζόουνς: Νεκρή σε δωμάτιο ξενοδοχείου η 34χρονη κόρη του
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




