Πανεπιστήμια: Προσλήψεις 1.000 ειδικών φρουρών για φύλαξη ΑΕΙ
Τα Πανεπιστήμια αποκτούν ειδικό σώμα φύλαξης που θα υπάγεται στην ΕΛ.ΑΣ.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 2 λεπτά ┋

Στην πρόσληψη 1.000 ειδικών φρουρών προχωρά η Ελληνική Αστυνομία, οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τη φύλαξη των πανεπιστημιακών κτιρίων. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ άλλων με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε ότι οι αστυνομικοί που θα προσληφθούν στα ΑΕΙ δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα αλλά μόνο γκλομπ και ειδικά σπρέι. Οταν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά εγκληματικότητας μέσα στα ιδρύματα θα επεμβαίνουν και οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας .Θα περάσουν από συγκεκριμένη εκπαίδευση και θα διατεθούν στα ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες που θα έχουν κάθε εποχή και περίοδο. Θα έχουν πλήρη αστυνομικά καθήκοντα και ειδικές στολές, οι οποίες ήδη σχεδιάζονται. Πρόθεσή μας όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης είναι το «προσωπικό να διατεθεί σε κάθε ΑΕΙ ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ιδρύματος».
Τι ανακοίνωσαν Κεραμέως - Χρυσοχοΐδης
- Ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια (θα ισχύσει από φέτος δηλαδή το 2021)
- Αλλαγές στο μηχανογραφικό (δυο φορές κατάθεση μηχανογραφικού) θα ισχύσει από το 2022.
- Οριο φοίτησης στα ΑΕΙ. Το 30% των φοιτητών δεν αποφοιτά ποτέ. Το μέτρο θα ισχύσει για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και όχι τους παλιούς.
- Σύσταση Σώματος Ασφάλειας των πανεπιστημίων το οποίο θα υπάγεται στην Ελληνική Αστυνομία
Μπαίνουν και τα δημόσια ΙΕΚ στο μηχανογραφικό δελτίο
Σύμφωνα με την κα Κεραμέως, από το καλοκαίρι του 2021 θα δοθεί η δυνατότητα στους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων να συμπληρώσουν για πρώτη φορά ένα δεύτερο, προαιρετικό μηχανογραφικό για την επιλογή δημοσίων ΙΕΚ, πέρα από το μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα ΑΕΙ που θα γίνεται βάσει πανελληνίων. Στόχος των αλλαγών είναι να γίνεται συνειδητά η επιλογή των σπουδών των υποψηφίων μετά το Λύκειο, όπως τόνισε η υπουργός.
«Έπαιρνα τηλέφωνο και δεν το σήκωνε»: Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας στα Βαρδούσια
«Ναι στον διάλογο, αλλά με μπλόκα»: Αντιδράσεις αγροτών για τη συνάντηση στην Επανομή Θεσσαλονίκης
Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν από τα 11 μποφόρ και το ψύχος
Ανατροπή στο Spotify: Το «Snowman» της Sia εκθρόνισε το «All I Want for Christmas Is You» της Μαράια Κάρεϊ
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr
δημοφιλές τώρα: 



