σχολείο- χιόνι
eurokinissi, Pixabay

Κλειστά τα σχολεία σε 23 από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής (upd)

Τελευταία Ενημέρωση
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική - Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα - Η λίστα επικαιροποιείται διαρκώς

Fake news αποδείχτηκε η πληροφορία που ήθελε την Περιφέρεια Αττικής να έχει εκδώσει εντολή, σύμφωνα με την οποία την Τρίτη (8/1) θα παρέμεναν κλειστά όλα τα σχολεία της Αττικής.  Η Περιφέρεια υποστηρίζει πως λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, η ιστοσελίδα «έπεσε» και κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός, εκδίδοντας ανακοίνωση για το κλείσιμο των σχολείων, την οποία μάλιστα απέδωσαν στην Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου. Μάλιστα, η Περιφέρεια ενημέρωσε πως από 'δω και πέρα η επίσημη ενημέρωση για τα σχολεία θα γίνεται μόνο από την σελίδα της Περιφέρειας στο FB 

Σε επιφυλακή και ετοιμότητα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από τα προβλήματα που ίσως προκαλέσει η νυχτερινή χιονόπτωση στην αυριανή κινητικότητα των μαθητών προς και από τα σχολεία τους κατά περιοχή, η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει συνεχώς μέσω της ιστοσελίδας της ανάλογα με την ροή της πληροφόρησης που έχει από τους δήμους για την λειτουργία των σχολείων.

Ωστόσο λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας για την ενημέρωση τους γονέων και μαθητών, η ιστοσελίδα παρουσιάζει αδυναμία ανταπόκρισης και με ανακοίνωση της η Περιφέρεια Αττικής προτείνει στους ενδιαφερόμενους να ενημερώνονται μέσω της σελίδας της Περιφέρειας στο Facebook, που επίσης επικαιροποιείται ανάλογα με την ενημέρωση που λαμβάνει η Περιφέρεια από τους οικείους Δήμους, στους οποίους μπορούν, αν το επιθυμούν, να απευθύνονται και απευθείας οι πολίτες.

Στο μεταξύ, στους 23 ανέβηκε ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη. Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί, κατά τη διάρκεια της νύχτας, σε συνάρτηση με τα καιρικά φαινόμενα. 

Συγκεκριμένα:

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης και Γαλατσίου.

Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι (update): 

Κεντρική Ελλάδα

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φθιώτιδας, στις εξής δημοτικές κοινότητες: Δομοκός, Ξυνιάδα, Θεσσαλιώτιδα

Το ίδιο θα ισχύσει για ορισμένα σχολεία στο νομό Λάρισας, στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία με έδρα τον δήμο Αλμυρού και τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατόπιν ενημέρωσης από τους αντίστοιχους Δήμους, αύριο, 8/1/2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, ενώ επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κατανόηση και ανοχή ως προς την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Βόρεια Ελλάδα

Το πρώτο κουδούνι για το 2019 δεν θα χτυπήσει την Τρίτη στις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Αμύνταιο, την Εορδαία και τη Φλώρινα καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων.

«Λουκέτο» θα μπει και στα σχολεία στο Κιλκίς και στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Παρανεστίου, Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Δράμα, την Ορεστιάδα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία των Ιωαννίνων, όπου η θερμοκρασία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πέσει κάτω από τους -11 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιωτική Ελλάδα

Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη έλαβε και ο δήμος Άνδρου

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

NETWORK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ