Κορονοϊός - Θωμαΐδης: Θα χρειαστούν 40 ημέρες ακόμη για να μειωθούν τα κρούσματα
Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, η αύξηση του προηγούμενου κύματος ξεκίνησε από τους ασυμπτωματικούς🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Ο καθηγητής αναλυτικής χημείας, Νίκος Θωμαΐδης μεταφέρει την εικόνα από το μέτωπο της πανδημίας στην χώρα εξηγώντας τι δείχνουν τα λύματα και τα δεδομένα που συλλέγονται για τον κορoνοϊό.
«Οι μετρήσεις που έχουμε είναι μέχρι και την Πέμπτη. Μέχρι και την Πέμπτη δεν είχαμε καμία μεταβολή. Είμαστε σε επιπεδοποίηση της κορύφωσης του κύματος. Κι αυτό θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα. Ο κόσμος έχει κουραστεί» είπε μιλώντας στο Open και τη Φαίη Μαυραγάνη.
Διαβάστε επίσης: Βατόπουλος: Το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί - Χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις
Σύμφωνα με τον καθηγητή, θα χρειαστούν ακόμη 40 ημέρες για να μειωθούν τα κρούσματα, αλλά «μπορούμε να πάμε σε πιο χαλαρά μέτρα ως τότε. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην κορύφωση, δεν θα έχουμε επιπλέον αύξηση. Η Αττική θα αρχίσει να έχει ύφεση». Σύμφωνα με τον κ. Θωμαΐδη, η αύξηση του προηγούμενου κύματος ξεκίνησε από τους ασυμπτωματικούς. «Ο πληθυσμός δεν αντέχει νέο αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου. Πρέπει να πάμε σιγά σιγά σε άνοιγμα», τόνισε.
Διαβάστε επίσης: Lockdown: «Παράθυρο» για ανοιχτά καταστήματα στις 22 Μαρτίου - Κλειστά σχολεία για 2 εβδομάδες
Η διστακτικότητα του Μαξίμου για τα μπλόκα, το ενδεχόμενο συνάντηση του Μητσοτάκη με αγροτοσυνδικαλιστές και η Καρυστιανού που επαναφέρει την δημιουργία κόμματος
ΣΥΡΙΖΑ: Οι «Βίοι Παράλληλοι» της Αυγής έφεραν δυσαρέσκεια σε Κουμουνδούρου και Νέα Αριστερά
Το ηλεκτρονικό βραχιολάκι σε όλα τα νοσοκομεία από τον Ιανουάριο: Οι εξαιρέσεις και η εκπαίδευση των εργαζομένων
Υπό πίεση η κυβέρνηση για το αγροτικό: Μπαράζ κινητοποιήσεων, μηνύματα Καραμανλή-Σαμάρα και «γαλάζια» ανησυχία στην περιφέρεια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




