• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube Channel Follow us on FaceBook Follow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStore ΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλαΕπιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο ΗρακλείουΣυναγερμός από ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλαςΤσουνάμι ύψους 40 εκατοστών «χτύπησε» Αομόρι και Χοκαίντο - Τρομακτικά βίντεο μετά τον σεισμό 7,6 Ρίχτερ στην Ιαπωνία
δημοφιλές τώρα: Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη...
Homepage ┋   Παιδεία   ┋   01.10.2021 11:34
Νικολίτσα Τρίγκα
Νικολίτσα Τρίγκα

Εκπαιδευτικό Ρεπορτάζ

Ενότητες στο άρθρο: 📌 Η αντίδραση του Πρύτανη📌 Οι αποφάσεις του υπουργείου📌 Στις 11 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα

Πανεπιστήμιο Πάτρας: «Oσοι δεν θέλετε να γνωστοποιήσετε την εμβολιαστική σας κατάσταση μην έρθετε»

«Σκυλί της κυβέρνησης» αποκάλεσαν φοιτητές τον πρύτανη του ιδρύματος.  Με Pink Floyd, τους απάντησε ο πρύτανης του ιδρύματος καταγγέλλοντας τους για «απαράδεκτη φρασεολογία, η οποία δεν αρμόζει σε νέους ανθρώπους»

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 6 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο  
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Να ξεκαθαρίσει τη θέση του εξαρχής και πριν ακόμη ανοίξει το ίδρυμα επιχειρεί το πανεπιστήμιο της Πάτρας προκαλώντας τις αντιδράσεις κυρίως των φοιτητών, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στον πρύτανη κ. Χρήστο Μπούρα.  Με χτεσινή απόφασή του το πανεπιστήμιο διαμηνύει προς όλους ότι εάν  δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι - έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι - έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test -  κλπ.)  να μην προσέλθουν καθόλου στο Πανεπιστήμιο για να μην αναστατώνουν τη λειτουργία του ιδρύματος.

Η Σύγκλητος του ιδρύματος αποφάσισε ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία αλλά όπως αναφέρει η «επιστροφή δεν πρέπει να  δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου».

σχολείο
ΕΛΛΑΔΑ 30.09.2021 10:29
Απεργία κατά της αξιολόγησης: «Πόλεμο» με τους εκπαιδευτικούς ανοίγει η Κεραμέως
Απεργία κατά της αξιολόγησης: «Πόλεμο» με τους εκπαιδευτικούς ανοίγει η Κεραμέως

Η απόφαση αυτή προκάλεσε τις αντιδράσεις μερίδας φοιτητών (ΕΑΑΚ) οι οποίοι προγραμμάτισαν κινητοποίηση προς την πρυτανεία ενώ αποκάλεσαν τον πρύτανη «πιστό σκυλί της κυβέρνησης που θα εφαρμόσει κάθε πτυχή του νόμου βάζοντας ακόμη και κάμερες στο ίδρυμα».

Η αντίδραση του Πρύτανη

Η φρασεολογία που χρησιμοποίησαν οι φοιτητές, έφερε και την απάντηση του πρύτανη κ. Μπoύρα μέσω του fb , ο οποίος μίλησε για «μια μέρα γεμάτη εντάσεις αλλά θα κλείσει με rock». Μάλιστα αφιέρωσε στους φοιτητές κα τις φοιτήτριες του ιδρύματος το τραγούδι των Pink Floyd  (the wall) , με την προτροπή να δουν στους «ορίζοντες πέρα από τον τοίχο και τις γραμμές». Ο πρύτανης συμπλήρωσε επίσης ότι δεν τιμά κανέναν να αποκαλείται ο εκλεγμένος πρύτανης «σκυλί»  και ότι η φράση αυτή «είναι απαράδεκτη για όλους μας» . Mάλιστα κάλεσε τους φοιτητές στο γραφείο του να φοράνε μάσκα, να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας και να πάνε στο πανεπιστήμιο .

Οι αποφάσεις του υπουργείου

Το υπουργείου Παιδείας έχει δώσει ήδη χρήματα και τη δυνατότητα στα ΑΕΙ να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό το οποίο θα κάνει ελέγχους σχετικά με τον εμβολιασμό και τα τεστ φοιτητών και προσωπικού αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή τα ιδρύματα δεν προχωρήσει σε προσλήψεις καθώς απαιτείται μεγάλη γραφειοκρατική διαδικασία. Επίσης ήδη υπάρχει υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει ότι φοιτητές και προσωπικό θα πρέπει για να μπουν στο πανεπιστήμιο να επιδεικνύουν  πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή να έχουν κάνει τεστ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών στην υπ’ αριθ. 192/29.09.2021 έκτακτη συνεδρίαση της, μετά από συζήτηση αφού έλαβε υπόψη της την πρόσφατη ΚΥΑ, την παρουσία του Πανεπιστημίου σε 7 σημεία, την χωρητικότητα και την κατάσταση των αμφιθεάτρων και αιθουσών και τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων διαπιστώνει ότι:

1. Τα Πανεπιστήμια πρέπει να επιστρέψουν στην δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία.

2. Η επιστροφή όμως δεν πρέπει να δημιουργεί προβλήματα για την υλοποίηση της, τα οποία αφορούν την υγεία και σχετίζονται με την διαδικασία ελέγχου.

3. Όσοι δεν επιθυμούν να γνωστοποιήσουν την εμβολιαστική τους κατάσταση (πλήρως εμβολιασμένοι - έχουν κάνει μία (1) δόση εμβολίου – ανεμβολίαστοι - έχουν νοσήσει – υπόχρεοι rapid test ή pcr test -  κλπ.) καλούνται να μην προσέλθουν στο Πανεπιστήμιο.

4. Στα μαθήματα με μεγάλα ακροατήρια όπου η χωρητικότητα των αιθουσών δεν επαρκεί, δύναται να παρέχεται εκτός της δια ζώσης και η δυνατότητα απευθείας μετάδοσης των μαθημάτων.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών εισηγείται  προς το υπουργείο  τα παρακάτω θέματα:

1. Την ύπαρξη πρόνοιας για την προστασία των ευπαθών ομάδων, φοιτητών, καθηγητών και εργαζόμενων.

2. Η διανομή του φαγητού στα φοιτητικά εστιατόρια να γίνεται σε πακέτο.

3. Η έκτακτη χρηματοδότηση να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκτός της διαδικασίας εφαρμογής των μέτρων και για την καθαριότητα, καθώς τα μαθήματα και τα εργαστήρια γίνονται 9πμ με 9μμ.

4. Την άμεση λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων στο Πανεπιστήμιο.

5. Την εκστρατεία επικοινωνίας με επιστημονική τεκμηρίωση που να προτρέπει να εμβολιαστούν φοιτητές, εργαζόμενοι και διδάσκοντες.

6. Την πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

7. Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση των υποδομών του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδυασμό με πιθανά κρούσματα Covid19, θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα μέχρι ένα ποσοστό μαθημάτων, το οποίο δεν θα υπερβαίνει το 30% του συνόλου των μαθημάτων κάθε Τμήματος και μετά από εισήγηση του Τμήματος και απόφαση της Συγκλήτου, να διεξάγονται εξ αποστάσεως.

Στις 11 Οκτωβρίου ξεκινούν τα μαθήματα

Επίσης η Σύγκλητος αποφασίζει ότι η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου για την καλύτερη προετοιμασία του Πανεπιστημίου. Η Σύγκλητος τονίζει επίσης στην απόφασή της τα εξής:

"Δύο χρόνια μετά δεν πρέπει να κάνουμε τους χώρους των Πανεπιστημίων χώρους άγονων αντιπαραθέσεων. Μην διχαστούμε. Να υπερασπισθούμε με τη στάση μας τα Ελληνικά Δημόσια Πανεπιστήμια. Να τα ανοίξουμε. Να δώσουμε πάλι ζωντάνια στα εργαστήρια και στα αμφιθέατρα. Να υποδεχθούμε τους φοιτητές μας και ειδικά τους δευτεροετείς και πρωτοετείς μας. Να ζήσουμε τη χαρά της ζωντανής επαφής και της γνωριμίας με τους φοιτητές μας. Με αίσθημα ευθύνης και στάση ζωής που θα στηρίζονται στην αλληλεγγύη θα αντιμετωπίσουμε τη δύσκολη κατάσταση και θα ανοίξουμε τα Πανεπιστήμια. Επιδεικνύουμε όλοι μας την εμβολιαστική μας κατάσταση ως ένδειξη της προσπάθειας να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια και δεν δημιουργούμε προβλήματα σε αυτό το ζήτημα. Δεν το αντέχει το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, μετά από 1 1/2 χρόνο με εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους φοιτητές μας μακριά. Εμβολιαζόμαστε, τηρούμε αυστηρά τα μέτρα προστασίας, φοράμε μάσκα και ανοίγουμε τα Πανεπιστήμια δείχνοντας σε όλους ότι το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί, ξέρει και θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτή τη δύσκολη κατάσταση".

Όλες οι ειδήσεις

Επίθεση με βιτριόλι – Συγκλονίζει η κατάθεση της Ιωάννας: Ήταν φρικτοί οι πόνοι

Τραγωδία στον Βόλο: Μητέρα και γιος πέθαναν από κορονοϊό με διαφορά λίγων ημερών

Παγόσπιτα στο Τατόι: Η «παγωμένη» αποκάλυψη μέσα από την πύρινη λαίλαπα στα βασιλικά κτήματα

Κορονοϊός – Ανησυχία από τη διασπορά: Απαγόρευση παρελάσεων ζητούν οι ειδικοί - Γεωργιάδης: Δεν θα υπάρξει οριζόντια απόφαση

Διαβάστε ακόμη

Επιμένουν οι αγρότες της Κρήτης παρά τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση - Κλείνουν ξανά το αεροδρόμιο Ηρακλείου

Βολές Καραμανλή κατά κυβέρνησης για υποκλοπές και «προσχηματικές» Εξεταστικές - Τι είπε για τη Δημοκρατία

Σοκ στον Χολαργό: Άγρια επίθεση σε 14χρονο με επτά μαχαιριές - Είχε κλείσει ραντεβού με 20χρονη κοπέλα

Παντελής Παντελίδης: Βγήκαν οι αποζημιώσεις για το θανατηφόρο τροχαίο - Τι ποσά θα λάβουν Αρναούτη και Κυριάκου

επόμενο άρθρο  
#TAGS
  • Πιστοποιητικό covid-19
  • Κορονοϊός
  • rapid test
  • Πανεπιστήμιο Πατρών
  • φοιτητές
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr