Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής (15/9) σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.
Τα μέτωπα της αρχικής πυρκαγιάς διασπάστηκαν στη συνέχεια και αυτή τη στιγμή ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς το χωριό Κερί.
Όλες οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις το νησιού βρίσκονται στο σημείο δημιουργώντας μια αντιπυρική ζώνη ενώ οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν (5-6 μποφόρ) δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Αυτή τη στιγμή δεν κινδυνεύον κατοικίες του χωριού ή τουριστικά καταλύματα.
Νωρίτερα ζητήθηκε ενίσχυση από τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο, από ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου ericson, δυο αεροσκάφη πετζετέλ αλλά και επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στο νησί.
Οι ισχυροί άνεμοι, που φθάνουν τα 5 μποφόρ και πνέουν στο νησί από τις πρώτες πρωινές ώρες, δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.
Πηγή φωτογραφιών: ermisnews.gr
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.