Skip to main content

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ψωμί χωρίς γλουτένη με ντομάτα
Πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα το δικό σας ψωμί

Ψωμί χωρίς γλουτένη με ντομάτα

Τελευταία Ενημέρωση

Ψωμί χωρίς γλουτένη. Μια παρασκευή εύκολη στην οποία προστίθεται και ντομάτα για... απογείωση της γεύσης.

Μόλις 15 λεπτά ζυμώματος αρκούν, ενώ σε μία ώρα το ξεφουρνίζετε.

Υλικά

  • 200 γραμμάρια λευκό αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές baking powder χωρίς γλουτένη
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • Λίγο λεμόνι
  • 3 αβγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Περίπου 6-8 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Προαιρετικά ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα, στο οποίο έχετε προσθέσει το στυμμένο λεμόνι, τα αβγά, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι.
  3. Ενώστε τα δύο μείγματα και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το μισό από την παρμεζάνα.
  4. Βουτυρώστε ένα σκεύος για κέικ και ρίξτε το μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο από την παρμεζάνα ή με ρίγανη και ψήστε για 60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το περνάτε από το ψημένο ψωμάκι.
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ