Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Ψωμί χωρίς γλουτένη με ντομάτα
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Ψωμί χωρίς γλουτένη. Μια παρασκευή εύκολη στην οποία προστίθεται και ντομάτα για... απογείωση της γεύσης.
Μόλις 15 λεπτά ζυμώματος αρκούν, ενώ σε μία ώρα το ξεφουρνίζετε.
Υλικά
- 200 γραμμάρια λευκό αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 3 κουταλιές baking powder χωρίς γλουτένη
- 1 φλιτζάνι γάλα
- Λίγο λεμόνι
- 3 αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Περίπου 6-8 λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες
- Λίγη παρμεζάνα
- Προαιρετικά ρίγανη
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Αναμείξτε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπήστε μαζί το γάλα, στο οποίο έχετε προσθέσει το στυμμένο λεμόνι, τα αβγά, τον πελτέ ντομάτας και το λάδι.
- Ενώστε τα δύο μείγματα και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες και το μισό από την παρμεζάνα.
- Βουτυρώστε ένα σκεύος για κέικ και ρίξτε το μείγμα. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο από την παρμεζάνα ή με ρίγανη και ψήστε για 60 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι όταν το περνάτε από το ψημένο ψωμάκι.
Διαβάστε ακόμη
Τι ποσοστό θέλει στις ευρωεκλογές ο Μητσοτάκης και σε ποια κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε «πυρά»
Υψη κτιρίων: Πυροσβεστική τροπολογία για τις αντιδράσεις - «Δε λύνει το πρόβλημα», λένε οι δήμαρχοι
Ελευσίνα: Τροχαίο με 31χρονο νεκρό - Ένας σοβαρά τραυματίας
Πασχαλινή έξοδος από … χρυσάφι: Στα ύψη οι τιμές, βενζίνης, διοδίων και εισιτηρίων
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr