Φτιάχνουμε χταπόδι κρασάτο με ρεβίθια
φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος / Food stylist: Τina Webb & Oλίβια Άρτεμις Webb

Φτιάχνουμε χταπόδι κρασάτο με ρεβίθια

Ο Φώτης Φωτεινόγλου από το εστιατόριο ΦΙΤΑ στο Νέο Κόσμο μας έδωσε τη συνταγή για αυτά τα πολύ γευστικά ρεβίθια με τη θαλασσινή αύρα.

Χρόνος: 1 ώρα και 40 λεπτά

Εύκολη

YΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

1 χταπόδι μέτριο

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

2 σκελίδες σκόρδο

4 ντομάτες, κομμένες σε μεγάλα καρέ

2 λίτρα ξηρό κόκκινο κρασί

2 κόκκους μπαχάρι

Για τα ρεβίθια

500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα σε νερό από το προηγούμενο βράδυ

1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

50 ml ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε διαδοχικά το σκόρδο, το χταπόδι κομμένο, τις ντομάτες και το μπαχάρι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνουμε, τα ρίχνουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετούμε τα ρεβίθια στα πιάτα κι από πάνω βάζουμε το χταπόδι με τη σάλτσα του.

Πηγή: eatme Σεπτεμβρίου. Το eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής.

cover-final.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ