Το Dirty Ginger επιστρέφει
Ο Nίκος Μαούνης μεταθέτει τη δράση στο Χαλάνδρι

Το Dirty Ginger επιστρέφει

Τελευταία Ενημέρωση
Το αγαπημένο μπαρ και εστιατόριο που χρωμάτισε πολλά από βράδια μας στο Γκάζι, έξι χρόνια αφότου έκλεισε τις πόρτες του, ετοιμάζει... σίκουελ στο Χαλάνδρι

Πολλές φορές ο κόσμος περίμενε στην Τριπτολέμου με ένα προπαρασκευαστικό ποτό ανά χείρας μέχρι να ελευθερωθεί κάποιο από τα τραπέζια που απλώνονταν γύρω από τον φοίνικα σήμα-κατατεθέν, στο κέντρο της της αυλής, ή κάποια γωνιά στην μπάρα, για να φάει, να πιει, χορέψει σε ρυθμούς όλων των δεκαετιών και φλερτάρει κάτω από τα λαμπιόνια και το νυχτερινό ουρανό. Είχε μια άλλου τύπου ανεμελιά όλο αυτό. Ήταν μια άλλξ εποχή, ένα άλλο Γκάζι, που σε εκείνο το σημείο ιδίως θύμιζε νησί. Ήταν το Dirty Ginger.

Το οποίο Dirty Ginger, έξι χρόνια αφότου έκλεισε τις πόρτες του, το 2013, έχοντας συμπληρώσει στο μεταξύ μια δεκαπενταετία δράσης, πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε, και με τους ίδιους ενορχηστρωτές επιστρέφει σε νέο χώρο, με νέο, all day αυτή τη φορά, σενάριο. Το γνωστό fun restaurant ανοίγει όπου να ΄ναι και επισήμως στην Ανδρέα Παπανδρέου, στο Χαλάνδρι, σ’ έναν χώρο που κρατάει μεν κάτι από την παλιά αύρα του μαγαζιού, έχει όμως το χαρακτηριστικό άγγιγμα του Άλεξ Πετράκη, όπερ σημαίνει ατμοσφαιρικά αμπαζούρ κρεμασμένα με μπλε ελεκτρίκ κορδόνια πάνω από το μπαρ, καναπέδες με αφράτα μαξιλάρια, τη χαρακτηριστική ασπρόμαυρη φωτογραφία του Χέλμουτ Νιούτον που άλλοτε κοσμούσε την κάρτα του Dirty Ginger και που, τοποθετημένη πλέον σε χρυσή σκαλιστή κορνίζα, βρήκε τη θέση της στο νέο σενάριο, στένσιλ, κι αυτά σε χρώμα χρυσό, στον τοίχο της αυλής κι άλλα που θα τα ανακαλύψετε επί τόπου.

dirty_ginger4.jpg

Όλα τα παραπάνω στήνουν σκηνικό για τα κοκτέιλ και τις κεφάτες μουσικές του Νίκου Μαούνη, με την κονσόλα να κάνει και πάλι περατζάδα σε στιλ και εποχές, και την κουζίνα της Εφης Γιαλούση που με μεσογειακή βάση, ποτισμένη με εξωτισμό, έχει ανάλογα ταξιδιάρικη διάθεση: διανύει άνετα την απόσταση από μια μερίδα ραβιόλια μέχρι ένα κοντοσούβλι μαριναρισμένο σε ανατολίτικα μπαχαρικά ή ένα ταϊλανδέζικο πράσινο κάρι. Στο μενού, το οποίο θα έχει μοντέρνο χαρακτήρα και ικανές δόσεις comfort food και θα δίνει και πάλι έμφαση στο κρέας, μπαίνουν οι τελικές πινελιές. Βάζω όμως στοίχημα ότι μια πάβλοβα, που είναι το σήμα-κατατεθέν της Έφης, θα την έχει στο φινάλε.
Από την Άντζελα Σταματιάδου

Dirty Ginger Ανδρέα Παπανδρέου 95, Χαλάνδρι, τηλ. 2106858854

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ