Misifu: Aνανεωμένο το καφέ-μπαρ κι εστιατόριο του Ψυχικού
O χώρος είναι διακοσμημένος με φυσικά υλικά / Boris Pilipenko

Misifu: Aνανεωμένο το καφέ-μπαρ κι εστιατόριο του Ψυχικού

Τελευταία Ενημέρωση
Με πολλές διαφορετικές άνετες γωνιές, νέο γευστικό ρεπερτόριο και μια καινούργια κάβα

Θα διαλέξετε ανάμεσα στα τραπέζια που βλέπουν στο πράσινο του απέναντι πάρκου, τον κήπο με τις... ιπτάμενες γλάστρες και τις ελιές και το (πριβέ) κομψό αίθριο κοντά στην κάβα, η οποία μοιάζει με ντιζαϊνάτο γυάλινο-μεταλλικό κουτί. Το Misifu, που έκανε πρεμιέρα πέρυσι στον πεζόδρομο της Δαβάκη, στο Παλαιό Ψυχικό, και που επέστρεψε με τη νέα σεζόν ανανεωμένο, με πιο ολοκληρωμένο concept, στήνει πολλά μικρά σκηνικά – για παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, επαγγελματικές συναντήσεις...

photo_054.jpg
Τα φρέσκα ζυμαρικά πρωταγωνιστούν στο μενού / Boris Pilipenko

Ο χώρος που σχεδίασε ο interior designer Σάκης Κυριακίδης δένει το σύγχρονο design με βιομηχανικά και artisanal στοιχεία, όπως τα χειροποίητα πλακάκια από την Καταλονία, και με τον πολύ αξιόλογο Γιώργο Ιακωβίδη, γνωστό από τη θητεία του στα ξενοδοχεία Katikies, να έχει αναλάβει ρόλο executive chef, η κουζίνα πλέον κινείται σε μεσογειακούς/διεθνείς δρόμους, παίζοντας μεταξύ κλασικού και μοντέρνου και ποντάροντας περισσότερο στη ζεστασιά και την οικειότητα του comfort food.

photo_032.jpg
Το ζυμάρι της πίτσας ωριμάζει για 48 ώρες / Boris Pilipenko

Η ναπολιτάνικη πίτσα με ζύμη που ωριμάζει για 48 ώρες, πριν μπει στον high tech ξυλόφουρνο, το λαβράκι φρικασέ, οι χειροποίητες παπαρδέλες με τη μπολονέζ, το κριθαρότο με τα μοσχαρίσια μάγουλα ραγού είναι μερικά μόνο από τα γευστικά στιγμιότυπα του καινούργιου μενού. Όσο για τους λάτρεις του κρέατος, μπορούν να επιλέξουν από ένα rib eye ή μια πικάνια μέχρι ένα γιγάντιο tomahawk.

photo_084.jpg
Η κάβα μοιάζει με γυάλινο κουτί / Boris Pilipenko

Την πρόταση συμπληρώνει μια λίστα κρασιών που εστιάζει, πέρα από την Ελλάδα, στην Ιταλία και στη Γαλλία και αγαπά ιδιαίτερα τα ροζέ της Προβηγκίας, ενώ και η γκάμα των κοκτέιλ καλύπτει όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, από ένα ελαφρύ απεριτίφ μετά το γραφείο, μέχρι ένα πιο στιβαρό ποτό στο μαρμάρινο, σε σχήμα Π μπαρ, αργά το βράδυ. Να συμπληρώσουμε ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή σερβίρεται brunch ενώ υπάρχει και ειδικό μενού για τα παιδιά. Από την Άντζελα Σταματιάδου

Misifu Δαβάκη 1, Ψυχικό, τηλ. 2106717600

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ