Στα θρανία του κρασιού: Οι σχολές οίνου ξεκινάνε μαθήματα
Genius in Gastronomy/ Facebook

Στα θρανία του κρασιού: Οι σχολές οίνου ξεκινάνε μαθήματα

Ετοιμάστε τη σχολική σας τσάντα και βάλτε μέσα... ανοιχτήρια και ποτήρια

Πώς δοκιμάζουμε ένα κρασί; Πώς μπορούμε να ξεχωρίσουμε το Αγιωργίτικο από το Ξινόμαυρο; Ταιριάζει το κατσικίσιο τυρί με Sauvignon Blanc; Σε τι θερμοκρασία να σερβίρω ένα ροζέ κρασί; Αν σας απασχολούν αυτές και άλλες τόσες ερωτήσεις και θέλετε να ανακαλύψετε τα μυστήρια του κρασιού, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Διαβάστε για τις βασικές σχολές του οίνου και γραφτείτε σε αυτή που σας ταιριάζει. Καλή οινική χρονιά!

Οίνος ο Αγαπητός

Στα Μελίσσια, σε ένα φιλόξενο και παρεΐστικο χώρο, ο οινολόγος Δημήτρης Χατζηνικολάου μοιράζεται το πάθος και τις γνώσεις του για το κρασί με τόσο άμεσο και προσιτό τρόπο που μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα κάθε αρχάριος οινόφιλος. Οι μαθητές κάθονται σε ένα κυκλικό τραπέζι και μαθαίνουν για την ιεροτελεστία των δοκιμών, τις ποικιλίες, τις σωστές θερμοκρασίες, τη δημιουργία κάβας και τους σωστούς τρόπους συντήρησης. Τα μαθήματα γίνονται μία φορά τη βδομάδα και χωρίζονται σε πέντε διαφορετικούς κύκλους.  •

Λεωφόρος Πηγής 15, Μελίσσια, τηλ. 2106142200 

Genius in Gastronomy

Ο γνωστός οινοχόος Γιώργος Λούκα έχει δημιουργήσει μια σχολή στο Γαλάτσι που κάνει βουτιά στις αρχές του κρασιού, της εστίασης, των αποσταγμάτων και της μπίρας. Αν και από τη σχολή έχουν πάρει πτυχίο οι καλύτεροι και βραβευμένοι Έλληνες sommelier, μην τρομάζετε, υπάρχουν μαθήματα και για πρωτάκια στο κρασί. Μπορείτε να επιλέξετε το πρόγραμμα Wine Connoisseur και να αποκτήσετε εμπειρία στο πάντρεμα φαγητού και κρασιού.

Καστελλίου 17, Γαλάτσι, τηλ. 2121006520

WSPC

H πιστοποιημένη σχολή του Κωνσταντίνου Λαζαράκη, Master of Wine, σε συνεργασία με το WSET ( Wine and Spirit Education Trust) που εδρεύει στο Λονδίνο, προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες. Τα δύο πρώτα επίπεδα είναι ιδανικά για τους ερασιτέχνες. Θα αποκωδικοποιήσετε τα οργανοληπτικά χαρίσματα της κάθε ποικιλίας και θα περάσετε καλά αντιστοιχίζοντας σε κάθε βασική πρώτη ύλη (τυρί, αλλαντικό, φρούτο κ.λπ.) την ιδανική ποικιλία.

Γλαύκου 11, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109882540

Aπό την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

Πηγή: eatme Οκτωβρίου. To eatme κυκλοφορεί κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα με το Έθνος της Κυριακής

eatme_cover-1.jpg

 

ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ