#Mένουμε_σπίτι και φτιάχνουμε κέικ
φωτογραφία: Dale Gray (Unsplash)

#Mένουμε_σπίτι και φτιάχνουμε κέικ

Αφράτο και νόστιμο, είναι ένα αγαπημένο γλύκισμα για όλες τις ώρες. Άσε που ψήνεται και μοσχομυρίζει το σπίτι...

Kέικ βανίλιας; Με φρούτα; Με σοκολάτα; Λιτό; Πιο λιχούδικο; Όποια εκδοχή και να προτιμήσετε, κανείς στην οικογένεια δεν θα πει όχι. Δεν θα μείνει ψίχουλο. Εξαιρετικός συνοδός για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, ωραίο για σνακ για τα παιδιά, τα οποία μπορούν κάλλιστα να βοηθήσουν στην παρασκευή του‒θα το διασκεδάσουν, είναι σίγουρο‒ το κέικ είναι κλασική αξία. Το ξεφουρνίζεις, το βάζεις στον πάγκο της κουζίνας κι όποτε σε πιάνει μια μικρή υπογλυκαιμία κόβεις ένα κομμάτι, φρέσκο και ευωδιαστό. Κάθε μέρα είναι μέρα για κέικ.

Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να φτιάξετε κέικ, υπάρχουν, όμως, μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε. Είναι σημαντικό, ας πούμε, να ακολουθήσετε πιστά την συνταγή. Αν αντικαταστήσετε κάποια από τα υλικά με άλλα ή αυξομειώσετε τις προτεινόμενες ποσότητες, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι τόσο πετυχημένο όσο θα φανταζόσασταν. Φροντίστε το βούτυρο να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου για να ομογενοποιηθεί καλύτερα το μείγμα του κέικ. Και θυμηθείτε να βουτυρώσετε (ή, εναλλακτικά, να λαδώσετε) και να αλευρώσετε τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας, ούτως ώστε να το ξεφορμάρετε εύκολα.

cake_honey-fangs.jpg
φωτογραφία: Honey Fangs (Unsplash)

Τον φούρνο θα πρέπει να τον έχετε νωρίτερα προθερμάνει. Κι από τη στιγμή που το κέικ θα μπει στα ενδότερα, καλό θα είναι να παραμείνει... ερμητικά κλειστός. Μην ανοίγετε λοιπόν την πόρτα κάθε τρεις και λίγο για να το τσεκάρετε, κινδυνεύει να μην φουσκώσει όπως πρέπει. Πέντε λεπτά πριν την ώρα που, σύμφωνα με την συνταγή, θα πρέπει είναι έτοιμο, μπορείτε να το ελέγξετε με μια οδοντογλυφίδα ή με τη μύτη ενός μαχαιριού. Αν βγει καθαρή ή με μερικά ψιχουλάκια, είναι εντάξει, αν όμως κολλήσει πάνω της ζύμη, σημαίνει ότι χρειάζεται παραπάνω ψήσιμο. Όταν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει καλά. Μετά μπορείτε να το σιροπιάσετε ή να το καλύψετε με γλάσο.

Κέικ και πάλι κέικ λοιπόν. Τι κέικ; Για να πάρετε μερικές ιδέες, ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό eatme, που κυκλοφορεί με το Έθνος της Κυριακής:

Κέικ μαρμπρέ με γλάσο σοκολάτας

keik_marmpre.jpg

Ανάποδο κέικ με μήλα

keik_miloy.jpg

Αφράτο κέικ με σταφίδες

keik_me_stafides.jpg

Τριώροφο κέικ με πλούσια σοκολατένια κρέμα

triorofo_keik.jpg

Κέικ γιαουρτιού με γκρέιπφρουτ και παπαρουνόσπορο

keik_me_gkreipfroyt.jpg

Σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας γάλακτος

keik_sokolatas.jpg

φωτογραφίες συνταγών: iStock/Ideal Image

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ GEORGE FLOYD

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ APP ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ethnos.gr - App Store Ethnos.gr - Google Play
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ