Βao buns στο σπίτι: Τips για την προετοιμασία, ιδέες για την γέμιση

Βao buns στο σπίτι: Τips για την προετοιμασία, ιδέες για την γέμιση

Τα υπόλευκα ασιατικά ψωμάκια ατμού, που γίνονται όλο και πιο δημοφιλή τελευταία, συνδυάζονται με τα πάντα!

Τα λευκά αφράτα ψωμάκια ατμού που έγιναν μόδα τα τελευταία χρόνια είναι κλασικά dim sum της κινέζικης κουζίνας. Πολύ πριν πάρουν αυτή τη μορφή, σαν αφράτα τάκος, τα baozi ήταν, και είναι ακόμα, μια μοναδική λιχουδιά. Μια μπάλα από αφράτη ζύμη που κλείνει μέσα της γέμιση από ψιλοκομμένο χοιρινό ή λαχανικά. Γύρω στο 2004 ο σπουδαίος σεφ David Chang έφτιαξε τα ψωμάκια bao στη μορφή που τα ξέρουμε σήμερα, στο πρωτοποριακό εστιατόριό του Momofuku, και τα έκανε μόδα σε όλο τον κόσμο. Οι συνδυασμοί είναι ατελείωτοι.

Αυτό που τα κάνει τόσο γοητευτικά είναι η αφράτη υφή τους και το γεγονός ότι συνδυάζονται με τα πάντα. Όσο πιο τραγανή είναι η γέμιση (τηγανητό κοτόπουλο, θαλασσινά, χοιρινό με τραγανή πέτσα) και όσο πιο δυνατά αρωματικά έχει η σάλτσα (πιπεριές, κόλιαντρο, λάιμ, καυτερή μαγιονέζα) τόσο πιο ενδιαφέρον έχει αυτή η αντίθεση του αφράτου ψωμιού με τα υπόλοιπα υλικά. Bao buns θα βρείτε έτοιμα κατεψυγμένα, συνήθως σε εξάδες, στα καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ. Θέλουν ζέσταμα στον ατμό και φαντασία για να τα γεμίσετε με τα αγαπημένα σας υλικά. Και να τα σερβίρετε όσο είναι ζεστά και αφράτα, για να είναι απολαυστικά.

bao_bans1.jpg

Πώς να προετοιμάσετε τα bao buns

Βγάλτε από την κατάψυξη όσα ψωμάκια θέλετε να σερβίρετε (είναι τόσο νόστιμα, που 1-2 είναι μόνο για προθέρμανση), αλλά πραγματικά 2 ψωμάκια με τη γέμιση τους είναι μια καλή μερίδα. Τυλίξτε το καθένα με αλουμινόχαρτο, βάλτε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα να ζεσταθούν στους 100ο C για 15 λεπτά. Αν έχετε κινέζικο καλαθάκι μπαμπού ή καλάθι για μαγείρεμα στον ατμό ή ατμομάγειρα, μπορείτε να τα ζεστάνετε εκεί για λίγα λεπτά. Αυτός είναι και ο πιο σωστός τρόπος για να μην ξεραθούν και να παραμείνουν αφράτα.

Ακολουθούν κάποιες ιδέες για να απολαύσετε τα bao buns. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας υλικά και κάντε το δικό σας συνδυασμό.

Ιδέες για γέμιση:

  • Ψιλοκομμένο ψημένο χοιρινό, κατά προτίμηση από πανσέτα, ώστε να έχει λίγο λιπάκι και τραγανή πέτσα.
  • Τραγανό τηγανητό φιλέτο κοτόπουλου σαν σνίτσελ
  • Τηγανητές ή ψητές γαρίδες
  • Τηγανητό τόφου ή μανιτάρια για τη χορτοφαγική εκδοχή τους
    sweet_chili_.jpg

Ιδέες για τη σάλτσα:

Έτοιμη σάλτσα hoisin ή έτοιμη sweet & sour για κοτόπουλο και σπρινγκ ρολς ή μαγιονέζα με sriracha (την περίφημη καυτερή ασιατική σάλτσα)

Ιδέες για συνοδευτικά:

  • Κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • Φρέσκος κόλιαντρος
  • Τριμμένο καρότο
  • Αγγούρι
  • Λάιμ
  • Τραγανά τηγανητά κρεμμύδια (θα τα βρείτε έτοιμα σε σούπερ μάρκετ)
  • Τσίλι πιπεριές

φωτογραφίες: iStock/Ideal image

Πηγή: eatme. To eatme κυκλοφορεί την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα με το Έθνος της Κυριακής 

eatme_cover_nov.jpg
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ