Food & Drink|05.10.2020 10:34

10 πλούσιες σαλάτες για όλα τα γούστα

Newsroom

Κανένα τραπέζι, καθημερινό ή πιο επίσημο, δεν είναι πλήρες χωρίς μια σαλάτα – πολύχρωμη, δροσερή, καλοφτιαγμένη, με ένα νόστιμο dressing, μπορεί κάλλιστα να κλέψει την παράσταση. Μπορεί όμως και να σολάρει εξαιρετικά. Μια σαλάτα λειτουργεί ωραιότατα και ως ελαφρύ γεύμα, είτε το μεσημέρι είτε το βράδυ. Γεμάτη βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει.

Είναι από τις πιο ευέλικτες, ανοικτές σε συνδυασμούς κατηγορίες: οι σαλάτες μπορούν να φτιαχτούν με σχεδόν οτιδήποτε υπάρχει στο ψυγείο ή στο ντουλάπι της κουζίνας μας. Με λαχανικά και μυρωδικά, με ζυμαρικά, όσπρια, τυριά, αλλαντικά, κρέας, θαλασσινά, αυγά, μανιτάρια, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, ξηρούς καρπούς, λαδολέμονο, βινεγκρέτ, βαλσαμικό ή κάποιο αρωματικό ξίδι... Τα πιθανά παντρέματα είναι αμέτρητα.

Οι πιθανοί συνδυασμοί υλικών μοιάζουν ατελείωτοι / φωτογραφία: Ella Olsson (Unsplash)

Παρακάτω θα βρείτε δέκα συνταγές, κάποιες απλές, κάποιες λίγο πιο πολύπλοκες, άλλες λιτές κι άλλες πιο πληθωρικές για να πάρετε ιδέες. Μπορείτε όμως πάντα να αυτοσχεδιάσετε, πλέκοντας γενναιόδωρα χρώματα, γεύσεις κι αρώματα, με τα κηπευτικά της εποχής κι ό,τι άλλο υλικό αγαπάτε.

 

Σύγχρονη χωριάτικη σαλάτα

Σαλάτα με σοταρισμένα μανιτάρια, ρόκα και αυγό

Σαλάτα με ρεβίθια, λιαστές ντομάτες, ξινομυζήθρα και ελιές

Σαλάτα Καίσαρα με φιλέτο κοτόπουλου

Σαλάτα σπανάκι με αυγά και τραγανό μπέικον

Σαλάτα με σπανάκι, σύκα και καρύδια

Σαλάτα με μπαλίτσες τυριού, αβοκάντο και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς

Σαλάτα καπρέζε με ψητό κοτόπουλο και αβοκάντο

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο πιπεριάς

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και ανθότυρo

 

συνταγέςλαχανικάσαλάτες