Ενότητες στο άρθρο: 📌 Υλικά📌 Εκτέλεση
Αλμυρά μάφιν για τέλειες βραδιές με φίλους!
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και δεν έχετε έτοιμο έναν μεζέ; Ανοίξτε το ψυγείο, βγάλτε τα παρακάτω υλικά και δημιουργήστε αλμυρά μάφιν! Θα σας πάρει μόλις 20 λεπτά να τα ετοιμάσετε κι άλλα τόσα περίπου για να τα ψήσετε!
Υλικά
- 100 γραμμάρια βούτυρο (συν 20 γραμμάρια για το άλειμμα)
- 10 φέτες μπέικον
- 300 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- ½ κουταλάκι σούπας baking powder
- 150 ml γάλα
- 50 ml ηλιέλαιο
- 1 αβγό
- Λίγο ψιλοκομμένο πράσο
- 150 γραμμάρια τριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε τον φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς και αλείφετε μ’ ένα πινέλο μια θήκη για 12 μάφιν.
- Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, τηγανίστε το μπέικον για 5 λεπτά μέχρι να γίνει χρυσό. Αφήστε το να κρυώσει και στη συνέχεια ψιλοκόψτε το.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το baking. Χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας, αναμείξτε το βούτυρο στο μείγμα αλεύρι μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
- Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί το γάλα, το λάδι και το αβγό. Ρίξτε το υγρό αυτό μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε ελαφρά μέχρις ότου το μείγμα ενωθεί καλά. Προσθέστε το μπέικον, το ψιλοκομμένο πράσο και το τυρί.
- Ψήνετε τα μάφιν για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Διαβάστε ακόμη
- Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου όπου σκοτώθηκε η 50χρονη στο Μεσολόγγι - Πώς έγινε το δυστύχημα
- Ο Αχιλλέας Μπέος χτύπησε πλημμυροπαθή που τον εξύβρισε - Καταγγέλλεται ότι η αστυνομία ήταν απλά παρατηρητής
- Σοβαρό τροχαίο στην Εύβοια: ΙΧ μπούκαρε σε λαϊκή και παρέσυρε πολίτες
- Χρέη στην ΑΑΔΕ: Αυξάνονται οι μεγαλοοφειλέτες και μειώνεται η... μαρίδα
- Γ. Μασούτης: Μας αρέσουν οι εξαγορές, δεν μας ενδιαφέρει να πουλήσουμε - Στο €1,1 δισ. ο φετινός τζίρος
- Το μεγάλο πλεονέκτημα του Κασσελάκη απέναντι στον Μητσοτάκη
- Καταρρίφθηκε ο μύθος: Πού βρίσκεται τελικά ο θρυλικός Άργιλος του Μαυρογιαλούρου στο «Υπάρχει και φιλότιμο»

Gowise.gr, Κάνε σύγκριση ανμέσα απο 27 ασφαλιστικές εταιρίεςΑκολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr