MenuClose
  • Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on TwitterFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
youtubefacebooktwitterinstagram
Τελευταία Νέα
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
  • Videos
BREAKING NEWS:
Αλλαγές στη Γραμμή 3 του μετρό την Κυριακή - Ποια δρομολόγια θα γίνονται με λεωφορείοΤην επαναδρομολόγηση του Intercity ανακοίνωσε η Hellenic Train - Το πρόγραμμαΤέλος τα μέτρα για τον κορονοϊό στα σχολεία - Τι ισχύει με απουσίες και καραντίναΆνοιξε η φόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Σε 8 μηνιαίες δόσεις η εξόφληση του φόρου
Homepage |   Food & Drink   |   07.09.2022 09:47
Χριστίνα Τσαμουρά
Χριστίνα Τσαμουρά

Food&Travel Editor

Λευτέρης Λαζάρου: Δεν θα περπατάς μέχρι το Θιβέτ για να βρεις τα υλικά των συνταγών μου

επόμενο άρθροnext-article
Εικόνα: Open TV
Εικόνα: Open TV

«Ξεκινάει κάτι πολύ καινούριο, κάτι πολύ όμορφο, κάτι στο οποίο μου επιτρέπεται να κάνω αυτό ακριβώς που θέλω: χρηστικές, γρήγορες, εύκολες συνταγές». Με αυτά τα λόγια συνόψισε ο Λευτέρης Λαζάρου στο ethnos.gr την επιστροφή του στην τηλεόραση και μάλιστα σε καθημερινή βάση, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

 

Ο σπουδαίος Έλληνας σεφ έχει από τις 5 Σεπτεμβρίου το δικό του μαγειρικό χώρο στη νέα εκπομπή «Εμείς»  του OPEN με την Ίνα Ταράντου. Μια εκπομπή, όπου σύμφωνα με όσα έχουν προαναγγελθεί η ελληνικότητα, η εντοπιότητα και ο καθημερινός άνθρωπος θα έχουν σημαντική θέση. Γι’ αυτόν τον «καθημερινό άνθρωπο» σκοπεύει να παρουσιάζει μαγειρικές προτάσεις, συνταγές, ιδέες και να μοιράζεται tip μαγειρικής ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ.

«Δεν με ενδιαφέρει να δείξω πώς φτιάχνεται ο αστακός»

Λέει χαρακτηριστικά στο ethnos.gr ο Λευτέρης Λαζάρου: «Ο τρόπος ο δικός μου είναι εύκολος, απλός και κατανοητός. Θέλω να κάνουμε συνταγές που ο κόσμος να μπορεί να τις φτιάξει χωρίς να πρέπει να περπατήσει μέχρι το Θιβέτ για να βρει την πρώτη ύλη. Να είναι λειτουργικές, γρήγορες και χαμηλού κόστους. Δεν με ενδιαφέρει να δείξω πώς φτιάχνεται ο αστακός. Δεν απευθύνομαι σε επαγγελματίες, απευθύνομαι στον καθημερινό Έλληνα αγωνιστή, που θέλει να φτιάξει ένα φαγητό γρήγορα, να φάει αυτός και η οικογένειά του. Στο νοικοκύρη και στη νοικοκυρά -να μπορεί να ταΐσουν τα παιδιά τους μέσα σε λίγη ώρα- αλλά και στον χομπίστα. Αυτή είναι η φιλοσοφία η δική μου».

Τηλεόραση ξανά ύστερα από μια δεκαετία

Ο Λευτέρης Λαζάρου εκτός από σεφ με αδιαμφισβήτητες περγαμηνές είναι ένας ζεστός άνθρωπος με πληθωρική παρουσία και πηγαίο χιούμορ, που το τηλεοπτικό κοινό γνώρισε μέσα από τα πρώτα δύο Master Chef το 2010 και 2012. Από τότε έκανε πολλά και σημαντικά πράγματα στο χώρο της γαστρονομίας, όχι όμως τηλεόραση. «Μια φορά ασχολήθηκα με την τηλεόραση και δεν ξαναασχολήθηκα» θυμίζει. Τι έπαιξε ρόλο στο come back του; «Έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτό που είδα. Το κανάλι έχει αγκαλιάσει την καινούρια εκπομπή και μου έδωσαν το χώρο να κάνω αυτό που θέλω».

«Εκτιμώ πολύ τη δουλειά και το χαρακτήρα της Ίνας»

Σημαντικός παράγοντας υπήρξε καθώς φαίνεται και η γνωριμία  του Λευτέρη Λαζάρου με την Ίνα Ταράντου από παλιά. «Γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια με την Ίνα και έχουμε δουλέψει πράγματα μαζί -για την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την Κάλυμνο… Είμαι χαρούμενος που συνεργαζόμαστε, γιατί είναι ένας άνθρωπος του οποίου τον χαρακτήρα αλλά και τη δουλειά εκτιμώ πολύ, και όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε “κάνω αυτό” ανταποκρίθηκα αμέσως και ξεκίνησαν οι συζητήσεις με το κανάλι».

«Το Βαρούλκο είναι διαχρονική αξία»

Ως προς το χώρο της εστίασης ενόψει της νέας σεζόν ο δημοφιλής σεφ δήλωσε στο ethnos.gr αρκετά προβληματισμένος για τον επερχόμενο χειμώνα όσον αφορά την εξέλιξη του covid, αλλά και του πολέμου που εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, ωστόσο σε ό,τι αφορά το περίφημο εστιατόριό του, «Βαρούλκο» (Varoulko Seaside) -που κλείνει αισίως τα 35 του χρόνια- εμφανίστηκε κάθε άλλο παρά ανήσυχος: «Το Βαρούλκο είναι διαχρονική αξία και μπορώ να πω ότι προχωράει πάρα πολύ καλά», σχολίασε. 

Info: Η εκπομπή «Εμείς» με την Ίνα Ταράντου όπου εμφανίζεται ο Λευτέρης Λαζάρου προβάλλεται καθημερινά στις 16:15 στο OPEN.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  • Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο από τους τέσσερις τραυματίες
  • Καταγγελία δικηγόρων για αστυνομική βία στα Εξάρχεια: «Τον έπιασε από τον λαιμό, μου είπαν να βγάλω τα ρούχα» - Βίντεο ντοκουμέντο
  • Ενεργειακή κρίση: Εκτακτες συνθήκες στην ΕΕ ή μια νέα πραγματικότητα;
  • Αυτή θα είναι η ταινία της χρονιάς: Ουδέν Νεότερον από το Δυτικόν Μέτωπον και ξεχάστε όσα είχατε δει για τον πόλεμο στο σινεμά
επόμενο άρθροRead next Article
#TAGS
  • OPEN
  • Open TV
  • τηλεοπτική σειρά
  • συνταγές
  • Λευτέρης Λαζάρου
  • chef
  • Ίνα Ταράντου
  • Εμείς
Ανακάλυψε την φθηνότερη ασφάλεια για το αυτοκινητό σου εύκολα και γρήγορα!Gowise.gr. Κάνε σύγκριση σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες
Ethnos on Google News
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.grRegister on Ethnos at Google News
ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:11
Σπίτι μου: Οι ανακοινώσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις για φθηνά δάνεια σε νέους
ΗΜΕΡΗΣΙΑ| 31.03.2023 10:38
Shopping όλο το 24ωρο - «Πράσινο φως» στην παράταση ωραρίου, με απόφαση δημάρχου
MENSHOUSE
«Ένας Κύπριος θα κάνει νοθεία»: Οι εκλογές που η ΝΔ ήταν βέβαιη ότι το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα θα νικήσει με κλοπή
MENSHOUSE
Τρία πιάτα όλα κι όλα: Το θρυλικό τηγανατζίδικο που 80 χρόνια αποθεώνει την απλότητα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

01
31-03-2023 21:25
Ψήφισαν πάνω από 200 σεφ: Αυτός είναι πιο επιδραστικός σεφ της Ελλάδας – Η κορυφαία 10άδα
02
29.03.2023 08:06
Πρωινό ή σνακ – Γλυκές και αλμυρές ιδέες για σπιτικά κρουασάν
03
07.09.2019 16:11
Το σχεδία home είναι ένα καφε-εστιατόριο, είναι όμως κι ένα ντόμινο καλοσύνης
04
28.01.2022 16:00
Μπορς, η αγαπημένη σούπα – Ένα δάνειο στην ποντιακή κουζίνα
05
22.11.2019 13:09
Λονδίνο: Τρώμε στο Soho!

POPULAR VIDEOS

Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Κεντρικό... | 31.03.2023 20:02
Κεντρικό δελτίο 31/03/2023
Αθλητικό δελτίο 31/03/2023
ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ | 31.03.2023 19:53
Αθλητικό δελτίο 31/03/2023
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
Ώρα Ελλάδος... | 31.03.2023 09:31
Υπόγειο θησαυροφυλάκιο σπόρων για το ενδεχόμενο πυρηνικού πολέμου στη Γιακουτία
«Αόρατα» μαχητικά: Το OPEN στο εργοστάσιο κατασκευής F-35 στο Τέξας
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 31.03.2023 20:43
«Αόρατα» μαχητικά: Το OPEN στο εργοστάσιο κατασκευής F-35 στο Τέξας
Σοκ στη Βραζιλία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 7 άτομα γιατί… έχασαν στο μπιλιάρδο
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ... | 23.02.2023 20:50
Σοκ στη Βραζιλία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν 7 άτομα γιατί… έχασαν στο μπιλιάρδο