Κέικ – Το κόλπο για να μη βουλιάζουν οι σταφίδες στη ζύμη
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Τα κέικ και γενικά τα γλυκίσματα με ζύμη κέικ που περιέχουν στα υλικά τους σταφίδες, χουρμάδες, δαμάσκηνα, καρύδια ή αμύγδαλα, κράνμπερις ή νιφάδες σοκολάτας, έχουν ιδιαίτερη και πλούσια σε γεύση.
Ωστόσο ενίοτε τα έξτρα υλικά εμφανίζουν την τάση να μαζεύονται όλα προς τον πάτο του γλυκού κατά τη διάρκεια του ψησίματος, πράγμα που βγάζει μη αρμονικό τελικό αποτέλεσμα.
Το μυστικό είναι στο αλεύρωμα
Για να μείνουν τα ξηρά φρούτα και οι χονδροκομμένοι καρποί μοιρασμένοι με ισορροπημένο τρόπο σε όλη τη ζύμη, το πρώτο πράγμα που έχει να κάνει κανείς είναι τους αλευρώσει ελαφρά πριν τους ρίξει στο μείγμα και το δεύτερο είναι να τους προσθέσει στη ζύμη τελευταίους – πριν το γλυκό μπει στο φούρνο για ψήσιμο.
> Δείτε επίσης: Τι κάνετε, αν δεν έχετε φαρίνα
Παλαιστίνη: «Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία απέδειξαν δέσμευση στη λύση των δύο κρατών» - Η αντίδραση της Χαμάς
30άρια τέλος: Έρχεται «Ψυχρή Λίμνη» στη χώρα - Πού θα βρέξει το Σαββατοκύριακο
Φρίκη στην Ελβετία: «Γυμνός άνδρας που ούρλιαζε» σκότωσε γυναίκα σε πάρκο
Δένδιας: Η χώρα αντιμετωπίζει υπαρξιακή απειλή - Απειλούνται νομικά και γεωγραφικά όρια
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr